Illegaal storten van afval is een overtreding!

Het komt regelmatig voor dat er in onze gemeente illegaal afval wordt gedumpt. Het gaat daarbij onder meer om het storten van bouwafval op bouwterreinen, het dumpen van huishoudelijk afval in plantsoenen of in prullenbakken, groenafval in sloten en plantsoenen en gemaaid gras in bermen. Overtollige asbestplaten worden ook dikwijls 'gewoon' langs de wegen gedeponeerd. De buitendienst van de gemeente en in het geval van asbest een gecertificeerd bedrijf, heeft de handen vol aan het opruimen van al dit illegaal gestort afval en de gemeente en haar winwoners draaien uiteindelijk op voor de kosten.

Het illegaal storten van afval is een overtreding van artikel 13 van de Wet Bodembescherming en artikel 10.2 van de Wet Milieubeheer. U kunt heirvoor dus een proces-verbaal krijgen. Wij vragen hierbij om medewerking om het illegaal storten van allerlei afval te voorkomen. Verneemt u dat er ergens op een illegale manier afval wordt gedumpt dan kunt u direct contact opnemen met de gemeente, tel. nr. (040) 2241 400. De informatie wordt uiteraard discreet behandeld.

Illegaal afval dumpen is een omvangrijke bron van vervuiling die iedereen stoort om van de woon-, werk- en leefomgeving te genieten. Heeze-Leende is een prachtige, natuurrijke gemeente. Laat de gemeente schoon blijven en maak geen dumpplaats van onze natuur!