Maak van uw auto geen etalage voor dieven !

Het is zo gemakkelijk. De laptop of de tomtom laten liggen in de auto. Terwijl u even boodschappen doet of snel iets uit uw huis haalt wat u vergeten bent. U bent toch zo weer terug. maar terug in de auto blijkt dat één van uw autoruiten is ingeslagen. Waardevolle papieren weg en dierbare spullen verdwenen. U moet zaken regelen met de politie, uw verzekering, uw bank. Dat is vervelend en kost veel tijd en geld. Terwijl het voor de dief een kweatie van seconden was.

Overal slaan dieven hun slag. Niet alleen in het centrum maar ook in woonwijken. Ze halen met het grootste gemak waardevolle eigendommen uit uw auto, of ze nu in het zicht liggen of niet. Een laptop, gsm of TomTom in de achterbak is voor dieven gemakkelijk te detecteren. Uitgeschakelde elektronische apparatuur geeft nog altijd straling af en er bestaan apparaatjes om die straling op te vangen. De afdruk van een zuignap op de voorruit kan het gebruik van navigatie verraden. en dan kunt u al gauw te maken krijgen met een ingeslagen ruit of geforceerd slot. Misschien is er niets gestolen, maar uw auto is wel beschadigd. Dieven hebben het naast laptops en TomToms ook gemunt op audioapparatuur, jassen of tassen met inhoud, foto- of videocamera's en autopapieren.

Vanzelfsprekend probeert de politie om auto-inbrekers in de kraag te grijpen. Daarbij hopen ze altijd op de oplettendheid van iedereen, ook van u. Ziet u een verdachte situatie, bijvoorbeeld mensen die in auto's kijken, aarzel dan niet, maar bel de politie op 112.