Schuldhulpverlening

Gemeente biedt hulp bij schulden

Inwoners van Heeze-Leende met financiële problemen kunnen bij de gemeente terecht voor schuldhulpverlening. De gemeente geeft persoonlijk advies en begeleiding over hoe u beter zicht kunt krijgen op uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast kunnen een betalingsregeling, schuldbemiddeling of schuldsanering mogelijk een oplossing bieden.

Nieuwe wet

Schuldhulpverlening is voor iedere gemeente een wettelijke taak sinds de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van kracht is geworden. Belangrijke wijziging door deze wet is dat de gemeente de regie en de verantwoordelijkheid heeft voor schuldhulpverlening. Daarom verandert de schuldhulpverlening in Cranendonck, Heeze- Leende en Valkenswaard per 1 januari 2013.

Waar kunt u terecht?

Hulp bij het voorkomen en bij het oplossen van financiële problemen kunt u vanaf 1 november vragen bij Werk en Inkomen Samenwerking A2-gemeenten, afdeling Schuldhulpverlening. Maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 13.00-14.00 uur, tel.nr. 040 208 3531.

Hoe werkt het?

Tijdens het eerste gesprek wordt samen met u uw financiële situatie bekeken en op welke manier wij u het beste kunnen helpen. Soms zijn tips en adviezen waarmee u beter grip krijgt op uw financiën voldoende. Soms is een vervolgtraject nodig. Als u in aanmerking wilt komen voor een schuldhulpverleningstraject kunt u een aanvraag indienen.

Zelf verantwoordelijk

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw financiële situatie en dat blijft ook zo tijdens een schuldhulpverleningstraject. De gemeente ondersteunt u om het ‘weer zelf te kunnen’. Wacht daarom niet te lang met aanmelden: een eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Kijk voor tips en adviezen ook eens op de website www.zelfjeschuldenregelen.nl van Nibud/NVVK.