Fietspad Bels Lijntje

Fietspaden

Op 23 maart 2009 heeft de gemeenteraad het fietspadenplan vastgesteld. Hierin is de ambitie gesteld om te komen tot een optimaal fietsnetwerk dat voldoet aan de eisen van de fietser. Dit fietspadenplan sluit aan op het Regionaal Verkeers- en Vervoersplan dat is opgesteld door het SRE.

Het meerjaren beleidsplan ‘Gemeentelijk wegenzorg’ regelt het onderhoud van de fietspaden in de gemeente Heeze-Leende. Binnen de gemeente vindt een grote verbetering plaats van een bestaand fietspad, namelijk van het fietspad Bels Lijntje, gedeelte Heezerenbosch – Valkenswaardseweg.

Kwaliteitsverbetering en aanleg fietspad Bels Lijntje (Raadsbesluit 27 mei 2013)

Het fietspad Bels Lijntje is het fietspad tussen Valkenswaard en Geldrop. (zie afbeelding). In 2011 is het Bels Lijntje tussen de gemeentegrens met Geldrop tot het fietsknooppunt 52 (nabij Heezerenbosch) verbreed naar 3,00 meter. Op dit moment wordt het fietspad van fietsknooppunt 52 tot aan de Valkenswaardseweg verbreed zodat op het gehele traject een verbreed fietspad ligt. De werkzaamheden bestaan uit het verbreden van het huidige pad tot 2,00 meter en de aanleg van een nieuw pad tussen de Heezerhut en de Valkenswaardseweg. De voorbereidingen voor het verbreden van het gedeelte tot aan de Valkenswaardseweg zijn in 2012 en begin 2013 begonnen. Het fietspad wordt financieel mogelijk gemaakt  door het beleidsprogramma TENDER fiets 2013, in samenwerking met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).