Kom in actie voor de maximum snelheid van 30 km in uw wijk!

De gemeente Heeze-Leende ontvangt regelmatig klachten over het hard rijden in woonwijken/buurten. Helaas kunnen wij niet alles oplossen door middel van het treffen van maatregelen en krijgt handhaving door de politie geen tot weinig prioriteit binnen 30km/ uur gebieden.

Bovendien gaat het vaak om gedrag van de eigen buurtbewoners. In een participatiesamenleving willen we mensen toerusten om zelf in actie te kunnen komen voor een veiligere wijk.

In de zomer van 2013 heeft Veilig Verkeer Nederland in opdracht van het SRE samen met gemeente Eindhoven een pilot uitgevoerd, gericht op het bevorderen van burgerparticipatie en  verkeersveiligheid in 30/km uur gebieden. Door het uitreiken van actiepakketten konden buurtbewoners zelf aandacht vragen voor de  maximum snelheid van 30 km  per uur in hun wijk. De pilot is succesvol verlopen; de ervaringen van gemeente Eindhoven en buurtbewoners waren positief. De methode is laagdrempelig. De actiepakketten stimuleren bewoners om zelf een actie te voeren in de eigen buurt. Buurtbewoners laten weten dat ze zelf én hun medebewoners meer bewust zijn geworden van hun eigen verkeersgedrag.

Aanvraag actiepakket

U kunt een aanvraag indienen voor een actiepakket 30 km/uur om in uw buurt aandacht te vragen voor de maximum snelheid van 30 km/uur.

Het actiepakket wordt aangeboden in een pakket voor 100 huishoudens. Het pakket omvat een aantal materialen. In de bijlage treft u een overzicht hiervan aan.

Heeft u als buurtvereniging of zelf interesse om aandacht te vragen voor de maximumsnelheid 30km/uur in uw wijk dan willen wij dit allereerst graag inventariseren. We willen een actie namelijk hooguit 1 keer per maand laten organiseren.

U kunt zich hiervoor schriftelijk aanmelden. In onderstaande bijlage kunt u het formulier downloaden. Dit kunt u vervolgens printen en invullen. Na invulling kunt u het formulier opsturen/afgeven bij: gemeente Heeze-Leende, t.a.v. de  heer M. Tromp.

Document verkeersregels

Hieronder kunt u ook het document downloaden waarin de verkeersregels die behoren bij een 30km/uur zone staan vermeld.