Vernieuwde Bibliotheek wordt kloppend hart in alle kernen

Het was druk in ’t Perron, in de zaal boven de Bibliotheek in Heeze-Leende. Er waren zo’n 60 mensen afgekomen op de uitnodiging om meer te weten te komen over de veranderingen in de Bibliotheek Heeze-Leende, en van de Bibliotheekpunten in Leende en Sterksel.

Want dat staat nu te gebeuren: vanaf 17 juli gaat de Bibliotheek 2 weken dicht en op 1 augustus, gaan de deuren weer open en zal Bibliotheek Dommeldal het Bibliotheekwerk gaan uitvoeren.De Heezer’ inwoners kunnen vanaf die dag een keuze maken uit een mooie, uitgebreide en actuele collectie boeken. Verder natuurlijk ook uit eBooks, en digitale databestanden. Daarnaast biedt de vernieuwde Bibliotheek een lokaal platform voor lezingen, spreekuren, debatten, kennisdeling, Dementheek, Taalcafé en nog veel meer. Als een sociale markplaats waar inwoners en organisaties uit Heeze, Leende en Sterksel elkaar ontmoeten, kennis doorgeven en betrokkenheid tonen. In een mooi Multi Functioneel Centrum, in het hart van het dorp.

Ambitieuze plannen! Niet alleen van Bibliotheek Dommeldal, maar ook van de Stichting Bibliotheek Heeze-Leende. De organisatie die, in opdracht van én samen met de gemeente, een nieuwe visie heeft ontwikkeld voor het Bibliotheekwerk in Heeze-Leende. Daarbij geadviseerd door vertegenwoordigers uit lokale organisaties op het gebied van welzijn, educatie en cultuur. Samen hebben zij Bibliotheek Dommeldal gevraagd de professionele uitvoering van het Bibliotheekwerk op zich te nemen. Daarnaast organiseert de Stichting zelf ook nog activiteiten in en rond de bieb, o.a. op het gebied van kunst, cultuur en literatuur. Waarbij zij zich jaarlijks laat adviseren door een Raad van Advies.

De gemeente is overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde van de Bibliotheek en heeft zelfs de ambitie uitgesproken dat iedere inwoner lid moet kunnen zijn van de Bibliotheek, daarvoor zouden eigenlijk geen financiële belemmeringen hoeven te zijn.

Al die ambities riepen niet alleen vragen op, maar ook veel ideeën onder de aanwezigen. Op praktische vragen konden de medewerkers van de Bibliotheek al vaak meteen het antwoord geven. En met al die ideeën waren zowel Bibliotheek, Stichting en gemeente heel tevreden. Stichtingsvoorzitter Ben Pollman liet dan ook weten dat hij zich gesteund voelde in de gezamenlijke ambities. Hij zag er zelfs aanleiding in om weer met de gemeente in gesprek te gaan over mogelijke uitbreiding van het aantal vierkante meters voor de nieuwe Bibliotheek in Heeze.

Zodra de lenersgegevens bij Bibliotheek Dommeldal bekend zijn, ontvangen de Bibliotheekleden per mail een nieuwsbrief met informatie en met het laatste nieuws rond hun Bibliotheek. Belangstellenden uit Heeze-Leende en Sterksel kunnen zich natuurlijk ook altijd eerder aanmelden voor deze nieuwsbrief, via www.bibliotheekdommeldal.nl