Stand van zaken februari 2015

In december 2014 is er een verzoek van Albert Heijn (AH) bij de gemeente binnengekomen om mee te werken aan een verplaatsing van AH naar de plek naast het gemeentehuis (huidige Zuidzorg gebouw en oude brandweerkazerne). Dit verzoek is aan de gemeenteraad gepresenteerd. De gemeente gaat dit verzoek nu beoordelen op allerlei aspecten alvorens een besluit daarover te nemen.

In de maanden februari – april 2015 onderzoeken we oa. de verkeersroute voor het laden en lossen én het winkelend publiek.  Ook hebben we aandacht voor het evenemententerrein. Daarnaast zullen we moeten beoordelen of en op welke manier het openbaar gebied heringericht moet worden zodat ook de financiële kant in beeld gebracht kan worden.

Omdat voor een eventuele verplaatsing van AH een aparte bestemmingsplanwijziging noodzakelijk is, komen de onderwerpen archeologie, bodem, flora en fauna, lucht en geluid ook uitgebreid aan bod in de komende maanden.  Aan de hand van de resultaten van de onderzoeksfase zal de gemeente een besluit nemen om wel of niet mee te werken aan de verplaatsing.

De AH-verplaatsing maakt dus geen onderdeel uit van het bestemmingsplan Kom Heeze zoals dat nu ter besluitvorming aan de raad is aangeboden (raadsvergadering van 2 maart 2015).  Bekijk het bestemmingsplan Kom Heeze hier.

Gelijktijdig met het uitvoeren van deze onderzoeken zullen wij de communicatie met alle belanghebbenden oppakken. Op korte termijn volgt hier meer informatie over.

Heeft u vragen over deze verplaatsing, dan kunt u terecht bij Liesbeth Ponsen van de gemeente Heeze-Leende via mail of op het telefoonnummer 040-2241564.