Stand van zaken juni 2015

Op maandag 15 juni 2015 is de gemeenteraad in een besloten bijeenkomst bijgepraat over de lopende haalbaarheidsstudie met betrekking tot de verplaatsing van de AH naar de locatie naast het gemeentehuis (ter hoogte van het bestaande ZuidZorg-pand en de oude brandweerkazerne).

In april 2015 is advies- en ingenieursbureau RA Infra gestart met een onderzoek naar de parkeerbehoefte en de vervoersbewegingen bij de nieuwe AH.  Het rapport is in concept gereed en is toegelicht aan de raad aan de hand van een eerste ontwerp van het openbaar gebied.  Ook zijn enkele impressies getoond van de nieuwe inrichting.  Op korte termijn volgt nog een akoestisch onderzoek ter beoordeling van het evenemententerrein, de vervoersbewegingen van het winkelend publiek én het laden en lossen.

Op dit moment wordt gesproken met verschillende belanghebbenden.  Ook is er op woensdag 1 juli 2015 een avond gepland voor de omwonenden van de Schoolstraat (tot aan het spoor), Jan Deckersstraat (omgeving gemeentehuisplein) en Spoorlaan (volledig).  Zij hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. 

Woont u in de directe omgeving van het gemeentehuis of heeft u een winkel/onderneming in de directe omgeving van het gemeentehuis én u heeft geen persoonlijke uitnodiging ontvangen, neem dan zeker even contact op met Liesbeth Ponsen van de gemeente op het telefoonnummer 040-2241564.

Tijdens een marktbijeenkomst in het kader van de Centrumvisie Heeze op zaterdag 4 juli 2015 van 10.00 uur tot 13.00 uur is iedereen welkom om ideeën, knelpunten of andere zaken met betrekking tot het openbaar gebied aan de orde te stellen.  De verplaatsing van de AH is een onderdeel van deze centrumvisie.  De uitnodiging voor deze marktbijeenkomst wordt gepubliceerd in de Parel d.d. 24 juni 2015.  U vindt de uitnodiging ook op onze website bij de nieuwsberichten.

Planning

Na de zomervakantie wordt de gemeenteraad opnieuw bijgepraat in een besloten bijeenkomst.  Naar verwachting vindt deze bijeenkomst plaats op dinsdag 8 september.  Alle reacties van inwoners/belanghebbenden worden dan teruggekoppeld.  Kort daarna wordt bekeken of we verder kunnen met de voorbereidingen.  De gemeenteraad zal op z’n vroegst in oktober 2015 een besluit nemen over het wel of niet opstarten van de bestemmingsplanprocedure.