Besluitenlijst raadsvergadering 23 maart 2021

Als gevolg van een uitzonderlijke landelijke technische storing met Microsoft Teams kon op 15 maart de digitale besluitvormende raadsvergadering niet doorgaan. De vergadering is op 23 maart alsnog fysiek gehouden.

Als gevolg van een uitzonderlijke landelijke technische storing met Microsoft Teams kon op 15 maart de digitale besluitvormende raadsvergadering niet doorgaan. De vergadering is op 23 maart alsnog fysiek gehouden waarbij vanwege corona een minimale meerderheid van 9 raadsleden aanwezig was. Deze meerderheid is wettelijk nodig om besluiten te nemen.

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 23 maart 2021:

  1. Het bestemmingsplan IJsseldijk 95 en nabij Kloosterhoekweg 12 vast te stellen.
  2. In te stemmen met het verhogen van de taakstelling bestuursopdracht heroverweging en bij de vaststelling van de kadernota 2022-2025 een nadere afweging te maken tussen de te realiseren doelstellingen van de bestuursopdracht en de maatschappelijke consequenties van de verhoging van de taakstelling. De PvdA-fractie stemde tegen het voorstel. Gemeentebelangen Olst-Wijhe diende een motie in om in overleg te treden met de provincie Overijssel over welke mogelijkheden openstaan als de gemeente geen sluitende begroting kan indienen. De motie werd aangenomen met 6 stemmen voor (Gemeentebelangen, VVD, GroenLinks en PvdA) en 3 stemmen tegen. De motie is te vinden op gemeenteraad.olst-wijhe.nl in het Vergaderschema bij het betreffende agendapunt.
  3. De besluitenlijsten van de raadsvergaderingen van 18 januari en 15 februari 2021 vast te stellen.

Meer informatie? Neem dan contact op met onze raadsgriffier, Jacqueline van Zwam, telefoonnummer 14 0570 of stuur een e-mail.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen