Olstergaard

In Olst realiseren wij een duurzaam, circulair en natuurinclusieve woonwijk op een zeer aantrekkelijke locatie, omringd door natuur en voorzieningen: woonwijk, Olstergaard! Het plan biedt ruimte voor circa 73 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners gebouwd worden.

In het woningbouwplan komen vrijstaande, 2-onder-een-kap woningen, rijwoningen en het CPO-project Grijs en Groen Wonen. Olstergaard wordt voor, door en met toekomstige bewoners en omwonenden ontwikkeld. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst. Waar volop aandacht is voor het klimaat, natuur en gezondheid van nieuwe bewoners van de buurt.

Huurwoning in Olstergaard?

De woningbouwcorporatie SallandWonen koopt 14 kavels van ons om sociale huurwoningen te bouwen. Heb je belangstelling om in Olstergaard een woning te huren? Dan kun je je aanmelden bij de Woningcorporatie SallandWonen.

CPO Grijs en Groen Wonen

Het CPO (Collectief particulier Opdrachtgeverschap) Grijs en Groen Wonen realiseert in Olstergaard een kleinschalig woonproject voor actieve 50 plussers. Zij hebben plannen voor een wooncomplex met twee verdiepingen en 10 à 12 wooneenheden variërend in grootte van 70 tot 120 m2. Er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en tuin. Hout en andere natuurlijke materialen zullen in onze huizen de boventoon voeren. De toekomstige bewoners hebben vanaf het begin de regie bij de planontwikkeling en de indeling van hun appartement. Lees meer informatie over Grijs en Groen Wonen.

Unieke wijk, uniek proces

Olstergaard is niet zomaar een wijk, het is dé wijk voor de toekomst. Een groene wijk waar mensen, dieren en planten in hun omgeving opgaan. Waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur en de gezondheid van de nieuwe bewoners. De openbare ruimte en de woningen worden natuurinclusief en circulair.

Participatie speelt een grote rol in het project. Samen met een deel van de toekomstige bewoners is Olstergaard ontworpen. De wijk wordt met alle nieuwe bewoners verder ingericht.

Olstergaard is een unieke buurt. In een ‘standaard’ woonwijk verkopen wij pas kavels nadat het bestemmingsplan helemaal klaar is. In het geval van Olstergaard betrekken wij bewoners graag al eerder bij het plan. Zo maakt men al vroeg kennis met de nieuwe buren. Daardoor hebben de toekomstige bewoners de kans om samen na te denken over bijvoorbeeld het zoeken van een architect of aannemer. En kunnen er afspraken gemaakt worden over bijvoorbeeld het delen van energie in de buurt. Mensen die voor Olstergaard gekozen hebben, kozen voor een duurzame buurt waar men elkaar al vroegtijdig leert kennen en de buurt samen ‘opbouwt’. Dit betekent dan mogelijk wat meer informatie vanuit ons als gemeente en hobbels die we samen moeten nemen.

De aannemer heeft het gebied klaargemaakt voor de bouw waarbij de nutsvoorzieningen en bouwwegen zijn aangelegd. De kavelbezitters kunnen starten met de bouw van hun duurzame woning.

Meer weten over het hoe Olstergaard is ontstaan? Lees dan verder.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen