Aanslag gemeentelijke belastingen 

Deze week valt de aanslag voor de gemeentelijke belastingen in de brievenbus. Of je krijgt hem digitaal via de MijnOverheid berichtenbox.  

Taxatieverslag van jouw woning

Bij de aanslag gemeentelijke belastingen vind je een verkort taxatieverslag van jouw woning. Er worden drie vergelijkbare woningen vermeld die gebruikt zijn bij de taxatie van jouw woning. Bij de taxatie wordt bepaald wat jouw woning waard is als deze verkocht zou worden op de waardepeildatum 1 januari 2022. Er wordt gekeken naar verkoopprijzen van vergelijkbare woningen rond 1 januari 2022. We houden rekening met verschillen in grootte, ligging, staat van onderhoud en bijgebouwen.

Snel antwoord

Heb je vragen over jouw aanslag? Wij helpen je graag en geven snel antwoord. Hoe? Dat bepaal je zelf.

Vind jij de WOZ-waarde van jouw woning te hoog?

Er zijn commerciële WOZ-bureaus die aanbieden om gratis bezwaar voor je te maken. Dit kost de gemeente onnodig veel geld. Je kunt veel sneller en makkelijker zélf contact met ons opnemen. Denk je dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Stuur dan een mail naar [email protected] of scan de QR-code op jouw belastingaanslag. Dat kan tot en met 25 maart 2023. 
 
Vermeld in je reactie waarom je reageert. Binnen een paar werkdagen ontvang je antwoord op jouw vraag. Ben je het niet eens met dit antwoord, dan kun je binnen de wettelijke termijnen bezwaar maken. Deze termijn loopt tot en met 11 april 2023.  

Meer informatie

Wil je meer weten over de aanslag gemeentelijke belastingen? Kijk dan op onze belastingpagina

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen