U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Burgerraadsleden

De gemeenteraad van Olst-Wijhe bestaat uit 17 raadsleden. Daarnaast zijn er drie zogenaamde burgerraadsleden.

Het fenomeen 'burgerraadsleden' heeft zijn intrede gedaan toen de raad begin 2019 ging vergaderen volgens het zogenaamde BOB-model (beeldvorming, oordeelsvorming, besluitvorming) (zie meer informatie hierover in ‘Van de gemeenteraad’ van 14 april). Hierbij zou het kunnen gebeuren dat er meerdere vergaderingen tegelijk plaatsvinden. Voor de kleinere fracties met één of twee leden is het lastig om hier op een goede manier aan deel te nemen. In Olst-Wijhe hebben we drie fracties met twee leden. Zij hebben dan ook allemaal één burgerraadslid. Deze kunnen volwaardig deelnemen aan de beeldvormende en oordeelsvormende bijeenkomsten en voeren dan ook namens hun fracties het woord. Deelname aan de besluitvormende raadsvergadering is alleen voor de 17 gekozen raadsleden. In onze gemeente zijn drie burgerraadsleden: André Smit (PvdA), Thijs Mulder (D66) en Wilfred Vruggink (GroenLinks). André en Thijs zijn al vanaf het begin van deze raadsperiode betrokken als burgerraadslid. Wilfred Vruggink is dit sinds 26 april van dit jaar.

Thijs Mulder: 'Serieus nemen'; dat is de kern. Je luistert écht, zowel in de raad als op straat. ‘Serieus nemen’ is verantwoordelijkheid nemen. Het is als raad onze plicht om bij opgelegde bezuinigingen keuzes te maken. Als D66’er wil ik je in de ogen kunnen aankijken, ook bij vervelende keuzes. Dat is ‘serieus nemen’.

André Smit: "Als burgerraadslid mag ik over alles meepraten, maar niet meebeslissen. Punten die voor de PvdA belangrijk zijn kan ik op die manier voor het voetlicht brengen. En zo draag ik bij aan de uiteindelijke besluiten van onze gemeenteraad. Het is vrijwilligerswerk en ik doe het met liefde en volle overtuiging."

Wilfred Vruggink: “Een burgerraadslid is een welkome en noodzakelijke versterking van kleine fracties. Mijn specifieke kennis en politieke ervaring is een mooie aanvulling op de kwaliteiten van mijn twee fractiegenoten. Ik voel me volwaardig lid van de raad en zal mij komend jaar met hart en ziel blijven inzetten voor onze mooie gemeente.”

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen