U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Partners nieuwe kindcentrum SPOC enthousiast samen op weg

Ze hebben er zin in! Samen op de SPOC-locatie werken aan optimale ontwikkelingskansen voor kinderen in Wijhe. Samen kunnen scholen en kinderopvang de jeugd meer kansen bieden dan alleen en in elkaars buurt is het makkelijker samenwerken, zo simpel is het. Marlies Bulder van kinderopvangorganisatie De Bieënkorf, Jantien Blankhorst van basisschool De Wije, Ruben van der Woude van de fusieschool mijnplein Wijhe, Sven Metsemakers van De Capellenborg voor voortgezet onderwijs, kwartiermaker Karin Rondhuis, Jan van 't Land van Wijhe '92 en portefeuillehouder Ton Strien vertellen over het nieuwe kindcentrum. Dit doen ze in de nieuwsbrief die je in de bijlage vindt.

Het kindcentrum Wijhe komt steeds dichterbij. De scholen van De Mare zijn al gefuseerd en de scholen van mijnplein fuseren per 1 augustus 2021. Gaat alles volgens plan, dan ontwikkelen de leerlingen van deze scholen zich over ongeveer drie jaar in een nieuw kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Hier komt de samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang, voortgezet onderwijs, sport en cultuur maximaal tot zijn recht, vinden de schoolbesturen en de gemeente.

In de bijlage vind je de nieuwsbrief van ‘scholen voor morgen’ waarin vertegenwoordigers van kinderopvang, onderwijs, sport en gemeente meer vertellen over de plannen.

 

 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Nieuwsbrief kindcentrum Wijhe - 14 april 2021  pdf 1.314,7 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen