U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Eikenprocessierupsen

In Salland zien we steeds meer eikenprocessierupsen. Ze komen voor in eikenbomen. Veelal in mei, juni en juli. Wij behandelen de eikenbomen binnen de bebouwde kom en enkele buiten de bebouwde kom. Dit doen we omdat de brandharen van eikenprocessierupsen kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals jeuk, geïrriteerde ogen en klachten aan de luchtwegen.

Zie je eikenprocessierupsen of een nest in een eikenboom? Dan kun je dit online bij ons melden. Meldingen van eikenprocessierupsen handelen we zo snel mogelijk af. Geef bij je melding aan waar de bomen staan, om hoeveel bomen het gaat en hoeveel nesten je hebt gezien. Wij beoordelen of deze locaties in aanmerking komen voor bestrijding. Is dat het geval, dan behandelen wij deze na afronding van de gebieden met prioriteit. Nesten die hoger dan 8 meter in de boom zitten, bestrijden we niet. Wil je meer informatie over de eikenprocessierupsen en de bestrijding hiervan? Kijk dan op onze informatiepagina over de eikenprocessierupsen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen