U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Dubbel besparen Olst-Wijhe groot succes!

Van half april tot half mei zijn er maar liefst 1974 bestellingen gedaan in de webshop Dubbel besparen Olst-Wijhe. In deze webshop konden huiseigenaren gratis energiebesparende producten bestellen.

Wat is er verkocht en wat levert dat op?

 

  • 422m2 isolatieplaten. Hiermee kun je een heel basketbalveld of een enkelspel en dubbelspel tennisveld samen bedekken.
  • 1560 meter buisisolatie met nog eens 282 bochten van 90 graden. Hiermee kun je een buis isoleren die loopt van de molen in Wijhe naar Zwembad De Welters of van het kerkplein in Olst naar Sportpark Overwetering.
  • 2377 meter tochtstrip. Dit is de afstand van de kruising bij de Veerweg met de dijk in Olst naar de kerk op de Boskamp of van het gemeentehuis in Wijhe naar de kerk op de Boerhaar.
  • 400 meter dorpelstrip
  • Meer dan 300 besparende handdouches
  • Meer dan 15.500 LED-lampen met een totaalvermogen van 88 KW. Als we al deze lampen een gewone gloeilamp vervangen met eenzelfde lichtsterkte wordt er 90% energie bespaard. In plaats van 880 KW wordt er dan dus maar 88KW gebruikt. Als al deze lampen aan zijn levert dit een besparing op van € 198,- per uur.

 

Alle verkochte producten zorgen voor een uitstootbesparing van 514 kg CO2 per uur. Oftewel de  compensatie die ruim 21 volwassen bomen kunnen leveren.

Binnenkort bezorgd

Afgelopen weekend zijn alle bestellingen ingepakt. Op 19 en 26 juni worden de pakketjes thuisbezorgd door ruim 50 vrijwilligers. Zij doen dat uiteraard duurzaam; per (elektrische) fiets en met een paar elektrische auto's voor de adressen die ver uit elkaar liggen. De vrijwilligers brengen daarmee in totaal bijna € 5.000 in het laatje van tal van lokale verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk doel.

Bedankt voor alle inzet!

Al met al een prachtig resultaat dat we danken aan de samenwerking met Stichting Goede Buren. Hartelijk bedankt voor jullie tomeloze inzet! Natuurlijk bedanken we ook de vrijwilligers die met de bezorging hun steentje bijdragen. Jullie zijn onmisbaar! En niet te vergeten: de lokale bouwmarkten die alle producten leverden. In Olst-Wijhe staan we samen sterk.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen