U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Secretaris gezocht voor de Adviesraad Samenleving

Voor de werkgroep Participatiewet zijn we op zoek naar een secretaris! De werkgroep Participatie behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Olst-Wijhe die moeten rondkomen van een minimum/laag inkomen.

De Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe

De Adviesraad Samenleving is een onafhankelijk adviesorgaan en adviseert het college van burgemeester en wethouders als het gaat om alle onderwerpen in het zogeheten sociaal domein. De adviesraad is verdeeld in de drie werkgroepen; Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet. Het gaat om gevraagd en ongevraagd advies over voorbereiding, vaststelling, uitvoering en evaluatie van beleid.

 

Secretaris voor werkgroep Participatie

De werkgroep Participatie behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Olst-Wijhe die moeten rondkomen van een minimum inkomen of van een uitkering tot 120% van de bijstandsnorm. De werkgroep adviseert onder andere over het minima- en armoedebeleid, arbeidsparticipatie en andere vormen van deelname aan de samenleving van (kwetsbare) inwoners.

 

Wat ga je doen?

  • Je ondersteunt de werkgroep secretarieel, je levert een bijdrage aan de onderlinge communicatie en informatievoorziening en regelt het e-mailverkeer.
  • Je verzorgt de voorbereiding, verslaglegging en nazorg van de vergaderingen.
  • Soms help je met het schrijven van een advies.
  • Je onderhoudt contacten met de beleidsmedewerkers van de gemeente.
  • Je stemt regelmatig af met de voorzitter en collega-secretaris en waar nodig vervang je incidenteel de secretaris van de andere werkgroepen/kerngroep.

 

Wie zoekt de adviesraad?

Je hebt affiniteit met de doelgroep die je vertegenwoordigt en je voelt je betrokken bij het doel van de adviesraad en de werkgroep. Je zorgt er graag voor dat de werkgroep goed haar werk kan doen. Je werkt gestructureerd en zelfstandig en kunt goed plannen en organiseren. Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken en bent gewend om digitaal te werken. Je vindt het prima om flexibel en in de avonduren te werken.

 

Extra informatie

  • De vergaderingen zijn altijd in de avonduren. Gemiddeld gaat het om een inzet van 6 uur per maand.
  • De gemeente geeft een vergoeding voor de werkzaamheden.

 

Meer informatie over de Adviesraad Samenleving vind je op onze website. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met de voorzitter van de Adviesraad Samenleving, Sanny Kolkman, telefoonnummer 06 - 50 975 647.

 

Heb je interesse?

De adviesraad hoort graag van je! Stuur uiterlijk 21 juni een mail naar Milou Diks.

Op 24 juni staan de gesprekken gepland.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen