U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Alles over het tellen van de stemmen

Het tellen van de stemmen is altijd openbaar. Je mag de telling dus bijwonen als u mag. Houd wel rekening met de corona-maatregelen, zoals 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje is verplicht. Er zijn verschillende 'telmomenten'. Deze lichten we hieronder toe.

Vooropening briefstemmen

Op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart verzorgt het briefstembureau vanaf 10.00 uur de vooropening van de tot dan ontvangen briefstemmen. Dit vindt plaats in het gemeentehuis in Wijhe. Ook verzorgt het briefstembureau de vooropening van de laatste briefstemmen. Het tellen van alle briefstemmen gebeurt eveneens in het gemeentehuis in Wijhe.

Tellen van de briefstemmen

Op woensdag 17 maart om 07.30 uur tellen we alle briefstemmen. De telling gebeurt op kandidaatsniveau en in het gemeentehuis te Wijhe.

Tellen stemmen van de vroegstembureaus

Op woensdag 17 maart vanaf 07.30 uur tellen we de stemmen van de stembureaus die op maandag en dinsdag open waren. De telling gebeurt op partijniveau en vindt plaats in het gemeentehuis in Wijhe.

Tellen van de stemmen op de stembureaus

Op woensdagavond tellen de stembureauleden en stemmentellers na 21.00 uur alle stembiljetten op partijniveau.

Centraal tellen van de stemmen

Op donderdag 18 maart vanaf 9.00 uur worden alle (in persoon uitgebrachte) stemmen centraal geteld. Dat gebeurt in het gemeentehuis in Wijhe.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen