Goede kinderopvang goed voor ontwikkeling en goede start basisschool

Wij vinden het belangrijk dat alle peuters uit Olst-Wijhe naar de kinderopvang of het peuterwerk gaan. Goede kinderopvang draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en aan een goede start op de basisschool. Peuterwerk is de eerste stap in de richting van de grote wereld en een ideale plek voor peuters om andere kinderen te ontmoeten. Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang.

In onze gemeente wordt op vier plekken peuteropvang aangeboden; in Wijhe bij Kindercentrum de Bieënkorf en in Olst en Wesepe bij locaties van Kinderopvang KOOS. We kunnen ons voorstellen dat u eens een kijkje wilt nemen op een locatie of informatie wilt krijgen over het peuterwerk. In verband met de ontwikkelingen rond Covid-19 organiseren de locaties dit najaar helaas geen meespeelochtenden. U kunt wel contact opnemen met een locatie en uw vragen stellen of overleggen of er andere mogelijkheden zijn om een indruk te krijgen van de locatie.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Voor kinderen met een (dreigende) taalachterstand is er het programma voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Het doel is om peuters vanaf 2 jaar met een taalachterstand beter voor te bereiden op de basisschool en er voor te zorgen dat kleuters zonder achterstand naar groep 3 kunnen. Bij VVE bezoekt uw kind maximaal 16 uur per week de peuteropvang bij KOOS of de Bieënkorf. Uw kind leert dan spelenderwijs de taal.

Indicatie VVE

De jeugdarts van de GGD bepaalt of uw kind voor VVE in aanmerking komt.

Kosten van Peuterwerk en VVE

Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, dan betaalt de gemeente de opvang van uw kind. U betaalt altijd een inkomensafhankelijke bijdrage; dit loopt via de kinderopvangorganisatie.

Reageren

Om reacties te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen