U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Besluitenlijst raadsvergadering 9 november 2020

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 9 november 2020:

  1. Het integrale jeugdplan gemeente Olst-Wijhe 2021 vast te stellen en de benodigde financiële middelen beschikbaar te stellen. Een door de PvdA ingediende motie waarin het college wordt verzocht onderzoek te doen naar leefstijlprogramma’s werd verworpen. De overige fracties steunden de motie niet.
  2. De bestuursrapportage 2020 voor kennisgeving aan te nemen en een begrotingswijziging voor 2020 vast te stellen.
  3. De begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024 vast te stellen. De fractie van Gemeentebelangen stemde tegen, de VVD-fractie gaf in een stemverklaring aan er alles aan te doen de structurele OZB-verhoging zo snel mogelijk terug te draaien. Gemeentebelangen diende een amendement in voor een alternatieve begroting. De overige fracties steunden het amendement niet. De VVD diende een amendement in met als doel de de OZB van 10% incidenteel te verhogen en niet structureel te verwerken in de meerjarenraming 2022-2024. De overige fracties steunden het amendement niet. Het CDA diende een amendement in voor de herinvoering van de hondenbelasting en GroenLinks kwam met een amendement om desinvestering energieneutrale kernen te voorkomen. Beide fracties trokken de amendementen in en dienden gezamenlijk een nieuw amendement in om desinvesteringen bij energieneutrale kernen en de Salland Deal te voorkomen. Dit amendement werd verworpen met 8 stemmen voor en 9 tegen. Gemeentebelangen diende een motie in voor de financiering van preventietaken zoals bedoeld in het integrale jeugdplan. Het ging om het eenmalig beschikbaar stellen van € 13.000 voor preventietaken. De motie werd unaniem aangenomen. D66 diende een motie in waarin ze opriep om, voordat gestart wordt met heroverwegingen, duidelijke afspraken te maken met de raad over kaders, het proces, de doelstellingen en de onderliggende principes. De motie werd unaniem aangenomen.
  4. De belastingverordeningen 2021 en het tarief toeristenbelasting 2020 vast te stellen. De verordening tarief toeristenbelasting werd hierbij buiten beschouwing gelaten, deze komt later terug voor besluitvorming.
  5. De besluitenlijst van de raadsvergadering van 5 oktober 2020 vast te stellen.

Meer informatie? Neem dan contact op met onze raadsgrffier, Jacqueline van Zwam, via telefoonnummer 14 0570 of stuur een e-mail.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen