U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Besluitenlijst raadsvergadering 23 november 2020

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 23 november 2020:

  1. Deel te nemen aan het Experiment centraal stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.
  2. Het bestemmingsplan Dingshofweg 7-7a vast te stellen.
  3. In te stemmen met de Bestuursopdracht heroverweging.
  4. De Ruimtelijke visie Duurzame Energie gewijzigd vast te stellen. CDA, PvdA en VVD dienden een amendement in waarmee de maximaal vergunbare geluidsruimte werd teruggebracht naar 45 dB, zoals de World Health Organization (WHO) adviseert. In het amendement gaven ze verder aan dat voor de ontwikkeling van windparken een streefwaarde geldt van 42 dB. Het amendement werd aangenomen met 9 stemmen voor (CDA, PvdA en VVD) en 7 tegen. D66 diende een amendement in om in de eerste raadsvergadering na vaststelling van de RES 1.0 initiatieven voor windenergie in overweging te nemen. Dit amendement werd raadsbreed gesteund.
  5. Een motie vreemd aan de orde van de dag (= een motie over een onderwerp dat niet op de agenda staat) van GroenLinks en CDA aan te nemen. GroenLinks en CDA dienden de motie in om desinvesteringen ten aanzien van de Energieneutrale Kernen en Salland Deal te voorkomen. De motie riep het college op een bedrag van € 47.700,- uit de reserve nader te bestemmen middelen te nemen en dit via de 1e Berap 2021 te regelen waarbij de gemeenteraad het college mandaat geeft om vooruitlopend op de 1e Berap 2021 al uitgaven te doen voor de Energieneutrale kernen en de Salland Deal. De motie werd met 11 stemmen voor (CDA, GroenLinks, Gemeentebelangen en PvdA) en 5 tegen aangenomen.
  6. De besluitenlijst van de raadsvergadering van 9 november 2020 vast te stellen.

Meer informatie? Neem dan contact op met onze raadsgriffier, Jacqueline van Zwam, via telefoonnummer 14 0570 of stuur een e-mail.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen