U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Werkzaamheden Molen van Wesepe

De Molen van Wesepe kreeg bij haar vergunning in 2014 een eigen molenbiotoop. Een molenbiotoop zorgt ervoor dat de molen beschermd is tegen belemmeringen van windvangst. Dit betekent dat bomen die de wind belemmeren gekapt mogen worden. Dit was vroeger heel gebruikelijk bij (koren)molens.

Voor de Molen van Wesepe is dit in 2014 ook geregeld in het bestemmingsplan. In 2014 is met ons afgesproken dat er vijftien bomen aan de Bokkelerweg gekapt worden als de molen gerealiseerd is. De bouw van de nieuwe molen verloopt gestaag. Daarom starten we alvast met het kappen van de bomen. Met het kappen van deze bomen versterken we ook de openheid van het beekdal van de Kleine Vloedgraven.

Ter compensatie voor de te kappen bomen, zijn er een aantal jaren geleden al nieuwe bomen geplant. Een voorbeeld hiervan zijn de lindebomen en eiken langs de Raalterweg in Wesepe. De initiatiefnemer heeft een financiële bijdrage geleverd voor deze aanplant.

We starten in de komende maanden met de kapwerkzaamheden en ronden het voor het voorjaar af.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen