U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

In coronatijd naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen

Op 15, 16 en 17 maart ontvangen we graag jouw stem voor de Tweede Kamerverkiezingen. Verkiezingen die zich middenin coronatijd afspelen. We begrijpen jouw eventuele zorgen om te komen stemmen. Daarom treffen we extra maatregelen en bieden we extra mogelijkheden om te stemmen, zodat iedereen veilig kan stemmen. Elke stem telt!

De reguliere stemdag is op woensdag 17 maart 2021. Je kunt tussen 7.30 en 21.00 uur op één van onze 14 stemlocaties stemmen. Op je stempas staat op welk stembureau je wordt verwacht.

Extra mogelijkheden om te stemmen

  • Extra stemdagen op 15 en 16 maart: je kunt ook stemmen op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart tussen 7.30 en 21.00 uur. Dit kan op twee locaties in onze gemeente, namelijk het verenigingsgebouw 'De Bastiaan' in Olst en het gemeentehuis in Wijhe.
  • Iemand anders voor jou laten stemmen: heb je klachten dan mag je niet stemmen, maar je kunt wel iemand anders voor jou laten stemmen. Dit kan ook als je om een andere reden niet kunt stemmen. Je kunt dan heel eenvoudig iemand machtigen om jouw stem uit te brengen. Dit keer mag 1 persoon voor 3 andere personen stemmen (eerder was dat voor 2 personen).
  • Stemmen per brief: ben je 70 jaar of ouder? Dan mag je ook stemmen met ‘briefstemmen’. Het ingevulde stembiljet kun je dan per post naar ons opsturen of inleveren bij het gemeentehuis in Wijhe of het Holstohus in Olst.

Extra maatregelen op alle stemlocaties

  • Het college van B&W wijst 14 stemlocaties aan die geschikt zijn om veilig te kunnen stemmen in coronatijd. De locaties kunnen daarom anders zijn dan voorgaande jaren. De stemlocaties voldoen aan de strenge eisen vanuit de Rijksoverheid.
  • Ook op de stemdagen gelden maatregelen voor jouw en onze veiligheid. Zo moet je een mondkapje dragen, je handen desinfecteren en 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Op alle stembureaus zijn naast de stembureauleden ook een gastheer/gastvrouw aanwezig. Zij zien erop toe dat iedereen zich aan de regels houdt. Je moet daarom altijd hun aanwijzingen opvolgen.
  • Alle stembureauleden, gastheren en gastdames krijgen - iedere stemdag dat zij aanwezig zijn - een strenge gezondheidscheck.
  • De stemhokjes worden regelmatig gedesinfecteerd. Het stempotlood kun je na het stemmen meenemen of in de daarvoor bestemde bak leggen.

Informatie

In de weken tot aan de verkiezingen plaatsen wij iedere week een artikel over het stemmen in coronatijd op onze website en op onze Facebookpagina.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen