U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Jeugdgezondheidszorg

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien. Ouders zijn hier in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Wanneer ouders en/of kinderen echter problemen hebben, is het belangrijk dat ze snel de juiste hulp krijgen. De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Wij zorgen voor de kwaliteit, toegang en beschikbaarheid van bijna alle hulp. Het gaat onder meer om preventie, (geestelijke) gezondheidszorg, begeleiding en zorg voor jeugdigen met een beperking, specialistische jeugdzorg en ondertoezichtstellingen en Jeugdreclassering.

Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe
In Olst-Wijhe is het Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe (CJG) het eerste aanspreekpunt voor vragen over opvoeding. Het CJG bestaat in de gemeente Olst- Wijhe uit:

Toegangsteam Jeugd
Voor meer complexe opvoed- en opgroeivragen kunt u contact opnemen met of verwezen worden naar het Toegangsteam JeugdDit team brengt samen met u in kaart welke hulp nodig is, stelt een ondersteuningsplan op en schakelt indien noodzakelijk een instantie in die de zorg of ondersteuning daadwerkelijk gaat leveren, wanneer dit niet door middel van inzet van u zelf of uw eigen netwerk lukt.

Komt u er met advies van het CJG en/of andere professionals niet uit? Dan kunt u een indicatie bij ons aanvragen. Voor ingewikkelde en zware hulpvragen regelen we aanvullend maatwerk. Samen met u bekijken we welke ondersteuning het beste bij uw situatie aansluit.

Wat moet u regelen?
Stel ons op de hoogte van uw situatie. Dit kunt u doen met behulp van het meldingsformulier Ondersteuning. U kunt het meldingsformulier Ondersteuning downloaden, invullen en aan ons retourneren.

Na ontvangst van deze melding maken wij een afspraak met u. Een consulent komt meestal bij u op huisbezoek om uw situatie te bespreken. Tijdens het gesprek maken wij vervolgafspraken met u. Na het gesprek volgt een advies voor een mogelijke aanvraag of doorverwijzing naar de juiste instantie of dienstverlening. Nodig een vertrouwd persoon uit bij het gesprek, als u hier behoefte aan hebt.

Het Toegangsteam Jeugd kunt u iedere werkdag tussen 9.00 tot 10.00 uur tijdens het telefonisch spreekuur bereiken via telefoonnummer 14 0570 (zonder kengetal). U kunt het Toegangsteam Jeugd ook een e-mail sturen.

Spoedgevallen
Bij spoedgevallen kunt u ook buiten het spreekuur contact opnemen via telefoonnummer 14 0570. Neem buiten kantoortijden contact op met Veilig Thuis IJsselland via telefoonnummer 0800 - 2000.

 

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen