U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Heb je (milde) klachten? Laat je testen!

We zien helaas dat het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Om het virus te bestrijden, is het belangrijk om te zorgen dat je het niet oploopt. En als je het toch oploopt, dat je het virus niet doorgeeft. Maar dan moet je wel weten of je bent besmet. In regio IJsselland kun je je op acht locaties laten testen, waarvan één sneltestlocatie in Zwolle.

Ben je (een beetje) verkouden? Proef of ruik je minder? Heb je keelpijn of hoofdpijn? Het kunnen allemaal symptomen zijn van corona. Je hoeft niet alle symptomen te hebben om het virus bij je te dragen. Als je je laat testen, weet je zeker of je bent besmet of niet. Zo bescherm je kwetsbare mensen in je omgeving.

Testen zonder klachten

Wist je dat je je in sommige gevallen ook kunt laten testen als je geen klachten hebt? Mensen die via bron- en contactonderzoek worden opgespoord, kunnen zich vijf dagen na het contact met een besmette persoon laten testen. Als de test negatief is, mag je meteen uit thuisquarantaine.

Gratis en betrouwbaar

Testen is gratis en je kunt meestal binnen 12 uur terecht. Binnen 24 uur heb je de uitslag. Is de test negatief? Dan kun je met een gerust hart weer aan het werk, naar school of sporten.

Meer informatie?

Kijk dan op de website van GGD IJsselland.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen