Activiteiten voor mantelzorgers in april

VIT-hulp bij mantelzorg organiseert twee bijeenkomsten in april.

Themabijeenkomst ‘overbelasting’

  • Donderdag 14 april, 13.30 – 16.00 uur
  • Thema: Als de zorg te veel wordt
  • Locatie: Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde

Mantelzorg geeft veel voldoening maar kan ook een belasting zijn. Overbelasting, onmacht en onwetendheid kunnen ertoe leiden dat de zorgsituatie uit balans raakt en mogelijk ontspoort. Paulien van der Leden van Moviera geeft deze middag inzicht in signalen van ontsporing en tips om de zorgsituatie in evenwicht te houden. 

Regiobijeenkomst voor ouders

  • Dinsdag 19 april, van 19.30-21.30 uur
  • Thema: Opgroeien met zorg
  • Locatie: Gruitpoort, Hofstraat 2 in Doetinchem

Zorgen voor een kind met een beperking kan veel van u vragen. Wat betekent dit voor u als ouder? En voor eventuele andere kinderen in het gezin? Hoe zorgt u dat er ook voldoende aandacht is voor de andere kinderen in uw gezin, uw partner, uw baan en uw hobby’s? Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens de themabijeenkomst die wordt verzorgd door drs. Els Jonker. Zij is jeugdarts en arts maatschappij & gezondheid en heeft persoonlijk ervaring als jonge mantelzorger.

Aanmelden

U kunt zich voor beide bijeenkomsten aanmelden bij VIT tel. (0544) 82 00 00 of [email protected]. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen aan de mantelzorgconsulent?

Voor informatie en hulp bij mantelzorg kunt u terecht bij het Wmo-loket, Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde. Iedere dinsdagmorgen van 9.00-11.00 uur is Vera Hoffman, de mantelzorgconsulent, aanwezig. U kunt hier zonder afspraak binnenlopen.

Meer informatie

Meer informatie over alle activiteiten leest u op www.vithulpbijmantelzorg.nl of bel op werkdagen van 9.00-15.00 uur met VIT tel. (0544) 82 00 00. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...