Besluit over huishoudelijk hulp bij faillissement TSN

Zorg voor cliënt staat voorop | Vorige week heeft een gesprek plaatsgevonden tussen medewerkers van TSN Thuiszorg, vakbond FNV en SP en drie wethouders uit de gemeenten Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Aanleiding was de oplossing die de drie gemeenten kiezen voor de huishoudelijke hulp als TSN daadwerkelijk failliet gaat.

De gemeenten hebben besloten om bij faillissement van TSN de huishoudelijke hulp onder te brengen bij de overige aanbieders waarmee zij nu een contract hebben. Deze aanbieders zijn Zorgkompas, Tzorg, Marga Klompé, Careaz en Vitaal Thuiszorg. Wethouders Jos Hoenderboom, Henk Wiltink en Wim Aalderink hebben dit eerder genomen besluit in het gesprek nader toegelicht. Zij waarderen de maatschappelijke betrokkenheid van de overige aanbieders zeer.

Eerste verantwoordelijkheid is zorg voor cliënten

Wethouder Jos Hoenderboom: “Onze eerste verantwoordelijkheid is de zorg voor onze cliënten. Werkgelegenheid is secundair. We gaan wel ons best doen voor de medewerkers van TSN, maar kunnen geen garanties geven.” Hoezeer de colleges ook meevoelen met de medewerkers, de gemeenten blijven bij dit besluit.

Cliënt voorop

De collegeleden begrijpen dat medewerkers van TSN Thuiszorg graag bij hun cliënten aan het werk willen blijven. De gemeenten willen daar zoveel mogelijk rekening mee houden. Bij een faillissement hebben de gemeenten de verantwoordelijkheid om de zorg op een goede manier te regelen. De cliënt staat daarbij voorop.

Informatie voor cliënten

De gemeente Oost Gelre heeft eind vorige week een brief gestuurd naar alle cliënten van TSN in de gemeente. Met deze brief zijn cliënten geïnformeerd over de gemaakte afspraken over de huishoudelijke hulp in de toekomst.

Vragen en antwoorden over TSN en uw huishoudelijke hulp

Krijgt u nu huishoudelijke ondersteuning via TSN? En wilt u weten hoe de situatie wordt als TSN echt failliet gaat? In het pdf-bestand hieronder leest u de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag hier niet tussen? Neemt u dan gerust contact op met het Wmo-loket van de gemeente Oost Gelre op telefoonnummer (0544) 39 36 16 of via e-mail: [email protected].

Veelgestelde vragen over TSN Thuiszorg (pdf - 75 kB)

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wmo-loket Oost Gelre: [email protected] of (0544) 39 36 16. 

 

 

 

 

 

Tags:

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...