Bewonersinitiatief? Schrijf je nu in voor Kern met Pit!

Heb jij een idee voor je buurt? Ga ermee aan de slag! De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert ook dit jaar de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Wil je graag zelf iets aan je leefomgeving verbeteren? Schrijf je dan nu in op www.kernmetpit.nl en doe mee!

Logo Kern met PitWat is Kern met Pit?

Via de wedstrijd Kern met Pit kun je met jouw burgerinitiatief aan de slag om een idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Gedurende het uitvoeringsjaar staat de KNHM voor je klaar met tips en met contacten uit hun netwerk. De KNHM heeft door het hele land professionele adviseurs die zich vrijwillig inzetten om bewoners te helpen bij het verbeteren van hun leefomgeving.

Win leuke prijzen!

Inschrijven voor Kern met Pit kan van 1 september tot en met 31 oktober 2015. Wie binnen een jaar zijn idee voor de leefomgeving gerealiseerd heeft, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint in elke provincie het beste project de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. Daarbovenop dingen de trofeewinnaars mee naar de nationale titel Gouden Pit van Nederland.

Het succes van Kern met Pit

Meer dan tweeduizend bewonersgroepen hebben de afgelopen edities met succes aan Kern met Pit deelgenomen. Projecten die voorbij zijn gekomen, zijn bijvoorbeeld het maken van een mobiele moestuin, het opknappen van een dorpshuis of het organiseren van een musical waar het hele dorp aan mee doet. Kern met Pit brengt bewoners dichter bij elkaar. Kijk ook eens op www.kernmetpit.nl. Hier vind je meer informatie en delen deelnemers van alle voorgaande edities hun ervaringen.

Laat je initiatief ook weten aan de gemeente!

De gemeente Oost Gelre ondersteunt al verschillende bewonersinitiatieven. Laat je initiatief dus ook weten aan ons. Dan kunnen we samen bekijken hoe we elkaar verder kunnen helpen. Neem gerust contact op met Chris Frencken van de afdeling Communicatie via [email protected] of (0544) 39 35 96. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...