Bibliotheek voor ouderen in vernieuwde Bernhard Vos Clubhuus

Lievelde krijgt vanaf 13 mei weer een eigen bibliotheek. En wel in het vernieuwde Bernard Vos Clubhuus. De K.B.O. Lievelde heeft daartoe het initiatief genomen. Het aanbod van boeken richt zich met name op de wat oudere doelgroep. Om boeken te lenen, hoeft men geen lid te zijn van de ouderenbond.

Een aantal jaren geleden was de aanwezigheid van de bibliobus in Lievelde nog een vertrouwd straatbeeld. Eind 2013 kwam hier een einde aan. Voor kinderen tot 13 jaar werd op 3 februari 2014 een bibliotheek in de Antoniusschool geopend. Ouderen die boeken wilden lenen, moesten naar de bibliotheek in Groenlo dan wel Lichtenvoorde.

Initiatief nieuwe bibliotheek van K.B.O. Lievelde

De K.B.O. Lievelde heeft het initiatief genomen voor een nieuwe bibliotheek voor ouderen. Het Bernard Vos Clubhuus is daarvoor een perfecte locatie. Zeker nu het is verbouwd en ook goed bereikbaar is voor ouderen en mindervaliden. Het Bernhard Vos Clubhuus wordt daarmee steeds meer een trefpunt voor alle inwoners en verenigingen van Lievelde.

Beheer bibliotheek door K.B.O.P.Z.

De bibliotheek begint met een klein aanbod van boeken, maar wordt bij succes uitgebreid met meer boeken. De K.B.O.P.Z. plaatst de (nieuwe) leenboeken. De K.B.O.P.Z. is een samenwerking tussen de K.B.O. Lievelde, de Parochie Christus Koning en de Zonnebloem. De boeken mogen 4 weken worden geleend; daarna moeten lezers de boeken weer terugzetten in de kast. Het lenen van boeken is gratis.

Officiële opening op 13 mei

De officiële opening van het nieuwe clubhuis met daarin de bibliotheek vindt plaats op 13 mei. De opening wordt verricht door mevrouw Bea Schouten van de provincie Gelderland en wethouder Jos Hoenderboom.

Het activiteitenaanbod van de K.B.O. Lievelde richt zich op educatie, cultuur en welzijn

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...