Bidcommissie Special Olympics bezoekt de Achterhoek

Oost Gelre is samen met de regio Achterhoek in de race om de Special Olympics 2018 binnen te halen. Afgelopen vrijdag bracht de Bidcommissie een bezoek aan de Achterhoek. Ze waren duidelijk onder de indruk van de mogelijkheden die de Achterhoek biedt.

De Special Olympics is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Het telt naar verwachting in 2018 zo’n 2000 deelnemers en 1000 begeleiders. Het wordt elke twee jaar gehouden. Zowel Den Haag als de Achterhoek zijn nu in de race voor de organisatie van het evenement in 2018.

Oost Gelre nadrukkelijk in beeld

Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom begeleidden de Bidcommissie vanaf het moment van aankomst in Doetinchem. Het eerste bezoek in Oost Gelre was aan Marveld Recreatie. Eigenaar Edwin Bomers hield een gloedvol betoog over de mogelijkheden van Marveld. Vervolgens bezocht de commissie het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Overigens is ook tafeltennisvereniging Litac al benaderd om haar aandeel te leveren, mocht de organisatie voor de Achterhoek kiezen.

De Bidcommissie bij Marveld RecreatieFoto: De Bidcommissie Special Olympics 2018 op bezoek bij Marveld Recreatie

Achterhoek toont bevlogenheid

De Bidcommissie was duidelijk onder de indruk van wat de Achterhoek en wat Oost Gelre te bieden heeft. Burgemeester Bronsvoort benadrukte nog eens hoe Oost Gelre haar inwoners met een verstandelijke beperking betrekt bij de samenleving. Bijvoorbeeld door het project Corso zonder beperkingen. De Bidcommissie sprak bij het afscheid uit dat ze in de Achterhoek echt de bevlogenheid en betrokkenheid hebben gevoeld bij iedereen die zich sterk maakt voor de Special Olympics.

De Bidcommissie bij Paardensportcentrum LichtenvoordeFoto: De Bidcommissie is onder de indruk van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

Achterhoek of Den Haag?

Dit jaar zijn de Special Olympics op 1,2 en 3 juli in Nijmegen. Pas bij de opening van de spelen wordt bekend gemaakt wie in 2018 de spelen mag organiseren. De Achterhoekse bestuurders waren duidelijk in hun oproep aan de bidcommissie: De Special Olympics 2018 horen in de Achterhoek thuis!

Meer info op www.specialolympics.nl

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...