Centrum Fietsdiefstal op de Kerstmarkt in Groenlo

Anti-fietsdiefstalactie met gratis graveren op 12 december | Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, houden de politie en de gemeente Oost Gelre op zaterdag 12 december een anti-fietsdiefstalactie. Daarbij kun je gratis je fiets laten graveren met een uniek nummer. Van 14.00 tot 20.00 uur staat het Centrum Fietsdiefstal op de kerstmarkt, op de hoek Mattelierstraat-Kerkhofsteeg in Groenlo. Wil je je fiets laten graveren? Zorg dan wel voor een legitimatiebewijs, zodat je fiets geregistreerd kan worden.

Goed op slot zetten en registreren

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal flink te verkleinen is door je fiets goed op slot te zetten. Maar zo'n 10% van de fietsen op het station staat goed op slot. De rest is dus kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat je fiets bovendien graveren en registreren. Is je fiets dan toch een keer verdwenen, dan kan hij veel beter worden teruggevonden. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Wil jij ook niet lopen?

Kom dan op zaterdag 12 december naar de kerstmarkt in Groenlo en laat tussen 14.00 en 20.00 uur je fiets graveren en maak kans op een gratis Axa-kettingslot t.w.v. € 35.

Samenwerking

De gemeente Oost Gelre organiseert deze actie in samenwerking met de politie, Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...