Eén uniforme carnavalsmunt met de Drie Dolle Dagen in Groenlo

De gezamenlijke Grolse horeca en carnavalsvereniging De Knunnekes introduceren samen een nieuwe carnavalsmunt tijdens de komende Drie Dolle Dagen. De lichtgroen gekleurde munt werd vorige week met trots gepresenteerd.

carnavalsmunt is inwisselbaar bij bijna alle food en non-food horecabedrijven. Na het jaarlijkse carnavalsfestijn is de munt nog geldig tot en met zondag 21 februari. De munt is tot dan inwisselbaar tegen contant geld en/of consumpties/goederen. Na 21 februari heeft de munt geen waarde meer.

Iedereen doet mee

De carnavalsmunt wordt positief ontvangen door alle partijen. De gemeente is ook is blij met het resultaat. Burgemeester Annette Bronsvoort: “In Groenlo weet men elkaar steeds beter te vinden. Iedereen doet mee en heeft hetzelfde voor ogen, namelijk een gezellig en bourgondisch Groenlo”.

Gemak voor de carnavalsvierder

De gezamenlijke munt zorgt vooral voor gemak bij de carnavalsvierder. Evenementenmanager Vincent Lette: “Er zijn straks geen verschillende kleuren munten meer, dus daar hoeft bij het kopen of het inleveren niemand meer over na te denken. Er staan wel verschillende getallen op de munt, maar die zijn voor het uitzoeken na afloop van het carnavalsfeest. Bezoekers hoeven zich daar niet druk om te maken. Het wordt voor hen allemaal veel makkelijker.”

Oude munten dit jaar nog in te leveren

De ‘oude’ munten van vorig jaar kunnen tijdens het carnavalsfeest van 2016 nog gewoon worden ingeleverd bij alle horecabedrijven. Het is de bedoeling om de oude munten dit jaar uit de roulatie te nemen. Bij succes van het systeem gaan de horecabedrijven in Groenlo in 2017 alleen nog de nieuwe carnavalsmunt aannemen.

De nieuwe carnavalsmunt werd anderhalve week geleden bij BS22 door meer dan twintig vrijwilligers van diverse partijen uit Groenlo op nummer uitgezocht. Samenwerken is rondom het aankomende carnavalsfeest meer dan ooit tevoren het uitgangspunt.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...