Fietsenstalling bushalte Twenteroute-Richterslaan opgeschoond

De gemeente heeft samen met de politie de fietsenstalling bij de bushalte Twenteroute-Richterslaan opgeschoond. Fietswrakken zijn verwijderd en de aanwezige fietsen zijn gecontroleerd of ze wellicht van diefstal afkomstig zijn.

Op dit moment is de fietsenstalling minder in gebruik in verband met de werkzaamheden aan de kruising. De bus volgt nu een andere route. Van maar liefst 31 fietsen werd de diagnose ‘wrak’ vastgesteld. Ze hadden lekke banden of kapotte onderdelen. Een framenummer of postcode was in de meeste gevallen niet meer te achterhalen.

Fietsen gemarkeerd

Een tiental fietsen waarvan werd getwijfeld over of ze zijn ‘achtergelaten’ zijn gemarkeerd. Over enkele weken wordt gecontroleerd of ze gebruikt zijn, anders worden ook die fietsen opgeruimd. Eén fiets bleek recent gestolen en daarvan was ook aangifte gedaan. Dit wordt verder door de politie afgehandeld. Wie vragen heeft over de opruimactie of wellicht toch zijn of haar fiets mist kan contact opnemen met Hacron Groen, telefoon (0544) 39 52 00, of via de mail [email protected].

Fietskijkdagen

Er zijn regelmatig fietskijkdagen bij Hacron Groen. De kijkdagen worden gemeld op de gemeentepagina in de Elna/Groenlose Gids en op de website. De eerstvolgende kijkdag is op vrijdag 3 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Bekijk het overzicht van gevonden fietsen.

Bushalte bij Twenteroute

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...