Gemeentelijke belastingaanslag

Twee weken geleden hebben de meeste inwoners van Oost Gelre hun aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen in de bus gekregen.

Vragen over belastingen of de WOZ-beschikking? Neem contact met ons op!

De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen we deze graag voor u aan.

Informatie over de aanslag/WOZ-waarde

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde of heeft u vragen hierover? Neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail via [email protected] of telefonisch via (0544) 39 35 60. U wordt dan zo nodig doorverbonden met het expertteam van belastingtaxateurs. Zij kunnen u uitleggen hoe de WOZ-waarde tot stand is gekomen. Ook voor inhoudelijke vragen over het taxatieverslag kunt u bij hen terecht.

Formeel bezwaar

Komt u er met de gemeentelijk taxateur niet uit, dan is het verstandig om formeel bezwaar te maken. Bezwaar maken is altijd gratis, en u heeft er geen gespecialiseerd bureau voor nodig. Op de achterzijde van het aanslagbiljet leest u hoe u bezwaar kunt maken.

Kwijtschelding

Als u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen en uw netto besteedbaar inkomen ligt op bijstandsniveau, dan kunt u voor kwijtschelding in aanmerking komen. Ligt uw netto besteedbaar inkomen iets boven de bijstandsnorm, ook dan komt u mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding. Maar we kijken ook naar uw eigen vermogen. Op onze website leest u hier meer over.

Inloop kwijtschelding

Op donderdag 3 maart hebben we de laatste inloopmiddag/-avond van 14.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Lichtenvoorde.
Hier kunt u zonder afspraak terecht met uw vragen, opmerkingen of hulp bij het invullen van het kwijtscheldingsformulier. 

Inlichtingen over betaling van de aanslag

Met vragen over de betaling van de aanslag of kwijtschelding kunt u op verschillende manieren bij ons terecht. U kunt uw vraag stellen per e-mail via [email protected]. Maar u kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (0544) 39 35 70.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...