Gemeentelijke belastingaanslag in de bus

De aanslag gemeentelijke belastingen is weer in uw bus gevallen. Op de achterzijde van het aanslagbiljet staat veel informatie. Maar u mag ook met vragen bellen of mailen naar de gemeente. Vaak geeft een korte toelichting al veel duidelijkheid. Volgende week gaan we op deze gemeentepagina en op onze website uitgebreid in op de belastingaanslag.

Durf te vragen

Op social media wordt vaak de kreet #durftevragen gebruikt. Dat geldt ook voor de belastingaanslag. Ook wij zullen vragen via de social media in de gaten houden en beantwoorden. Heeft u specifieke vragen over uw situatie ? Dan kunt u die wellicht beter stellen via de mail of de telefoon. U krijgt dan rechtstreeks en persoonlijk antwoord van deskundige medewerkers. Ook als u bezwaar wilt maken kunt u eerst even uw vraag stellen. De medewerkers kunnen u een goed advies geven en willen met u meedenken.

Automatische incasso

Achterop de aanslag vindt u informatie. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden tot betaling. Zo kunt u kiezen voor een automatische incasso. Dan wordt het bedrag in maximaal 8 termijnen afgeschreven. Op de achterzijde vindt u ook informatie over bezwaar maken en kwijtschelding.

Tenslotte vindt u op de achterzijde de mogelijkheden om vragen te stellen of een afspraak te maken via de telefoon of mail.

Waarom kiezen voor automatische incasso?

Als u kiest voor automatische incasso, heeft u de volgende voordelen:

  • gespreide betaling in maximaal 8 termijnen in plaats van in 2 termijnen. Daardoor heeft u 6 maanden meer de tijd om uw belasting te betalen.
  • geen omkijken naar de betaling

Informatie

Als de aanslag verzonden is, vindt u alle informatie hierover op onze website.

U kunt gebruik maken van de speciale telefoonnummers en mailadressen:

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...