Gemeenteraad stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor duurzaamheidslening

De raad van de gemeente Oost Gelre heeft op 29 maart besloten € 1 miljoen beschikbaar te stellen voor de duurzaamheidslening. Daarnaast is ook de maximale WOZ-waarde grens van € 250.000,- losgelaten. In de nieuwe regeling kunnen álle woningeigenaren gebruik maken van de lening.

Particuliere woningeigenaren in de gemeente Oost Gelre kunnen via de duurzaamheidslening geld lenen tegen een gunstige rente. Met de lening kunnen energiebesparende en energieopwekkende maatregelen worden getroffen in en om huis.

“Veel aanvragen voor duurzaamheidslening”

Wethouder René Hoijtink verwacht dat er steeds meer inwoners gebruik gaan maken van de duurzaamheidslening: “De animo voor duurzame aanpassingen in bestaande bouw is sinds de zomer van 2015 enorm gestegen. Maar voor die investeringen is ook eigen geld nodig. Er liggen nu al veel aanvragen voor een duurzaamheidslening, bijna allemaal voor zonnepanelen. Met deze lening hopen wij de drempel voor steeds meer woningeigenaren te verlagen, zodat zij investeren in een energiezuinig(er) huis. We gaan de komende periode de mogelijkheid om een duurzaamheidslening af te sluiten via de gemeente extra promoten.”

Duurzame huisjes

Geen WOZ-waarde grens meer

De maximale WOZ-waarde grens van € 250.000,- is nu losgelaten. De WOZ-waarde van de bestaande woning mocht eerder maximaal € 250.000,- bedragen. In de nieuwe regeling kunnen alle woningeneigenaren gebruik maken van de lening.

Hoogte, looptijd en rentepercentage lening

De lening bedraagt minimaal  € 2.500,- en maximaal € 15.000,-. De looptijd van de lening is maximaal 15 jaar. Bij een lening lager dan € 7.500,- is de looptijd maximaal 10 jaar. Het rentepercentage is 3% lager dan het markttarief (condities SVn). De rente wordt vastgesteld op de datum van binnenkomst van de aanvraag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SVn: www.svn.nl. Of kijk op www.oostgelre.nl (Dienstverlening > Producten > Duurzaamheidslening). U kunt ook contact opnemen met Serkan Yilmaz van de afdeling Omgeving, via telefoonnummer (0544) 39 34 84 of e-mail: [email protected]

10 april: “Samen GROEN”

Ook de gemeente Oost Gelre staat op zondag 10 april met een stand op de duurzaamheidsdag Samen GROEN! Met informatie over het verduurzamen en levensloopbestendig maken van woningen (het zgn. opplussen). En met informatie over de verschillende subsidiemogelijkheden en leningen, waaronder de duurzaamheidslening.

U bent van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur bij De Timp, Ruurloseweg 4b in Zieuwent.

Meer informatie over Samen GROEN vindt u op www.achterhoekdoen.nl.

 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...