Geslaagde boomfeestdag Oost Gelre

Een beetje guur was het wel, met af en toe een waterig zonnetje. Toch was het 16 maart weer een geslaagde Nationale Boomfeestdag Oost Gelre. Op twee plekken is onze gemeente weer een stuk groener geworden.

St. Ludgerusschool Zwolle en Frans ten Boschschool Lichtenvoorde

Leerlingen van de Sint Ludgerusschool Zwolle plantten ruim 30 bomen nabij boerderij Essink, Oude Borculoseweg 8 in Groenlo. Wethouder René Hoijtink hielp de kinderen goed mee. De bomen in Groenlo zijn beschikbaar gesteld door Bedrijvenpark Laarberg. Leerlingen van de Frans ten Boschschool Lichtenvoorde plantten zo’n 90 bomen aan de Aaltenseweg, parallel aan de Hamelandweg ter hoogte van Kwekerij Goossens. Wethouder Marieke Frank stak hier de handen uit de mouwen. Dank aan alle leerlingen en volwassenen die hebben meegeholpen!

Foto: Kinderen van de Sint Ludgerusschool Zwolle zijn hard aan het werk

Foto: Leerlingen van de Frans ten Boschschool Lichtenvoorde steken de handen uit de mouwen. ​

Meer informatie en foto’s

De Boomfeestdag Oost Gelre werd mede georganiseerd door de Bomenwacht Oost Gelre. Voor meer informatie en foto’s kun je terecht op onze Facebookpagina: ‘Openbare ruimte in Oost Gelre’.

_______________________________________________

Bedrijvenpark Laarberg werkt mee aan een groen Groenlo

De bomen die de leerlingen in Groenlo planten, zijn beschikbaar gesteld door Bedrijvenpark Laarberg. Daarnaast zorgt Laarberg voor het planten van nog veel meer groen. Dit is afgesproken in het zgn. natuurmitigatieplan dat is opgesteld in 2013, ten tijde van de uitbreidingsplannen voor Laarberg. Daarin is o.a. geregeld dat ter compensatie van de uitbreiding van het bedrijvenpark een groot aantal bomen en heesters moet worden herplant.

In totaal praten we over 220 bomen en 3.260 heesters en struiken. Dat komt neer op een beplanting van 5.000 m2 grond.

De houtwal die mede daardoor ontstaat, kan onderdeel gaan uitmaken van een vliegroute voor vleermuizen en dient tegelijk als landschappelijke inpassing.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...