Geslaagde infoavond over BuurtWhatsApp

Binnen onze gemeente zijn al een aantal succesvolle WhatsApp-buurtpreventiegroepen actief, o.a. in wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde. Via BuurtWhatsApp brengen buurtbewoners elkaar op de hoogte van verdachte situaties, zodat iedereen extra alert is.

Als gemeente en politie stimuleren wij dit initiatief. Ook vanuit andere wijken kregen we de vraag om informatie over (het starten van) BuurtWhatsApp. Woensdagavond 25 november hebben we daarom in samenwerking met de politie een informatieavond georganiseerd.

Informatieavond 25 november

Zo’n 50 belangstellenden waren op de informatiebijeenkomst afgekomen. Freek Meekes van de politie Winterswijk legde uit hoe je verdacht gedrag herkent en hoe je een goed signalement doorgeeft. Ook gaf hij informatie over hoe BuurtWhatsApp werkt en wat de spelregels zijn. Dit is nodig om de BuurtWhatsApp-groepen zo effectief mogelijk te laten zijn. Ook Eddie van Melis, een van de wijkagenten in Oost Gelre, was aanwezig.

Starten van een BuurtWhatsApp

Wil je voor je eigen buurt ook een BuurtWhatsApp starten? Informeer dan eens in je buurt of er misschien al een groep bestaat. Zo niet, dan kun je je buren vragen mee te doen aan BuurtWhatsApp. Hiervoor is een voorbeeldbrief met flyer beschikbaar.

Meer informatie

Op onze website staat veel informatie over BuurtWhatsApp. Naast de presentatie van 25 november vind je er een voorbeeldbrief die je in je buurt kunt verspreiden, een informatieflyer, een voorstel voor wijkindelingen, spelregels en veelgestelde vragen.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Rik de Vries, telefoon: (0544) 39 36 62, of stuur een e-mail naar [email protected]

Geef bestaande of nieuwe groepen door!

Graag hebben we een overzicht van alle actieve groepen in de gemeente. Ben je al langer beheerder van een bestaande groep? Of heb je net een groep opgericht? Meld de groep dan aan via [email protected]. Vermeld daarbij waar de groep actief is (straatnamen), hoeveel deelnemers er zijn en wat de contactgegevens van de beheerder(s) zijn. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...