Goed rioolgebruik tijdens de feestdagen!

Voorkom verstoppingen door olie en vet; lever uw frituurvet in | De jaarwisseling staat weer voor de deur en in veel huishoudens worden er weer oliebollen gebakken. Gaat u uw frituurvet vervangen? In Oost Gelre staan gele inzamelcontainers waar u uw gebruikte frituurvet kunt inleveren.

Er zijn inwoners die laten frituurvet via gootsteen en toilet in het riool terechtkomen. Dit zorgt voor rioolverstoppingen. Voorkom verstoppingen door uw oude vetten in te leveren bij de inzamelpunten, waar het vet gerecycled wordt. Het recyclen van vetten is duurzaam: van frituurvet en bakolie kan heel efficiënt biobrandstof gemaakt worden.

Tips voor inleveren van vet en olie

  • Laat vet en olie eerst afkoelen.
  • Giet het terug in de originele verpakking.
  • Sluit de verpakking goed af.
  • Gooi het met verpakking en al in de gele inzamelcontainer (zie inzamelpunten hieronder).

Inzamelpunten Oost Gelre

  • AH Lichtenvoorde
  • Jumbo Lichtenvoorde
  • Spar Zieuwent
  • Emté Groenlo
  • Aktief kringloopbedrijven Groenlo
  • Dusseldorp Lichtenvoorde
  • Rouwmaat Groenlo

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hergebruikfrituurvet.nl of www.goedrioolgebruik.nl

_____________________________________________

Wat moet u doen bij een rioolverstopping?

Helaas komt het wel eens voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Een verstopping kan optreden op uw terrein in de huisriolering of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Maar het kan ook optreden in het gemeentelijk riool.

Het is belangrijk om te weten waar de verstopping zit. Hiervoor moet u het aansluitpunt (nabij de erfgrens) vrij graven en openen. Heeft u het aansluitpunt gevonden en staat het (nagenoeg) droog? Dan kunt u er zeker van zijn dat de verstopping op uw terrein zit. U moet de verstopping in dat geval zelf (laten) verhelpen. Staat het aansluitpunt echter vol water? Dan is er sprake van een verstopping in het gemeenteriool. Waarschuwt u in dat geval de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer (0544)  39 32 00. Dit nummer is voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar, dus ook buiten kantoortijden en in het weekend.

Kosten

Als u een ontstoppingsbedrijf inschakelt zijn de kosten van dit bedrijf voor u. Deze kosten worden niet achteraf door de gemeente vergoed, ook al is er sprake van een verstopping in het gemeentelijk riool. De gemeente betaalt alleen de kosten voor werkzaamheden waarvoor de gemeente zelf opdracht heeft gegeven!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over riolering en/of verstopping? Kijkt u dan op www.riool.info of neemt u contact op met Arjan Spaargaren van de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer (0544) 39 34 67. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...