Inloop toekomstplannen Beekdal in Lichtenvoorde op 11 mei

Het Beekdal in Lichtenvoorde krijgt een verbeterde uitstraling als natuurpark. Dat is de uitkomst van verschillende bijeenkomsten met een werkgroep van bewoners. De gemeente en het Waterschap Rijn en IJssel startten dit voorjaar samen het proces om te zoeken naar de kansen van het gebied. Het ontwerp voor de toekomst van het Beekdal is op woensdag 11 mei van 19.00 tot 20.30 uur te bekijken in Wijkgebouw “De Schoppe”, Johannes Vermeerstraat 50.

Allereerst wordt dit najaar de waterkwaliteit verbeterd. De watergangen worden in oktober gebaggerd en de vijver bij de Richterslaan wordt ingericht in overeenstemming met het verderop gelegen stroomdal van de Oude Baakse Beek. De voorgestelde maatregelen bestaan verder uit kleine ingrepen die de bestaande kwaliteiten en de beleving van het park versterken. Bijvoorbeeld door het verplaatsen of toevoegen van groen. Ook komt er in de toekomst ruimte voor natuurlijk spelen en komen er meer mogelijkheden om in het park te recreëren en te verblijven.

Foto van het beekdal

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...