Inloopavond werkzaamheden Beekdal Lichtenvoorde op 17 februari

Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente starten in het najaar samen aan het verbeteren van de Oude Baakse Beek tussen de Richterslaan en de Kerkhoflaan in Lichtenvoorde. Op woensdag 17 februari van 17.30-19.30 uur is er een inloopavond. Geïnteresseerden en omwonenden zijn van harte welkom in Wijkgebouw “De Schoppe”, Johannes Vermeerstraat 50.

De laatste jaren hebben we in het Beekdal, met name in de zomermaanden bij warm weer, te maken met een slechte waterkwaliteit. Dit komt onder andere tot uiting in de meldingen van stankoverlast en de aanwezigheid van de botulismebacterie. Het waterschap gaat naar verwachting in het najaar de aanwezige vijvers baggeren. Ook zijn er ideeën om de vijver vooraan bij de Richterslaan in overeenstemming met het overige stroomdal (Beekdal) in te richten.

Kansen voor verbeteren omgeving

De werkzaamheden bieden daarnaast voor de gemeente kansen om de groeninrichting te versterken en het gebied gebruiksvriendelijker in te richten. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om de aanplant van nieuw groen, het verbeteren van de kwaliteit van de paden en het realiseren van een aantrekkelijke aansluiting van de fiets- en wandelroute op de Richterslaan. Dit willen wij graag in samenwerking met geïnteresseerden, omwonenden en een landschapsarchitect verder uitwerken.

Inloopmoment op 17 februari

Om u goed te informeren en samen de mogelijkheden te verkennen, organiseren wij een inloopmoment op woensdag 17 februari 2016. Dit inloopmoment vindt plaats vanaf 17.30  tot 19.30 uur in Wijkgebouw “De Schoppe” aan de Johannes Vermeerstraat 50. Op deze avond kunt u de eerste schetsontwerpen bekijken. Ook kunt u uw ideeën voor de groeninrichting en gebruiksvriendelijkheid delen, en uw interesse kenbaar maken om hier verder over mee te denken.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met André te Brake van de gemeente Oost Gelre: tel. (0544) 39 34 98, e-mail [email protected]. Of met Loes Heebing van Waterschap Rijn en IJssel: tel. (0314) 36 96 11, e-mail [email protected]

 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...