Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor vele doelen? Of iemand die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor de samenleving? U kunt hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. In dit artikel leest u hoe u dat doet.

Een Koninklijke onderscheiding wordt niet zomaar uitgereikt. Alleen wanneer er sprake is van uitzonderlijk functioneren. Of bij bijzondere verdiensten kan iemand hiervoor in aanmerking komen. Hiervan is sprake wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. En dit op een manier die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Deze prestatie kan ook bestaan uit het stimuleren van anderen, of het leveren van prestaties of werkzaamheden die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan iemand die belangeloos bestuurswerkzaamheden voor een vereniging of stichting heeft verricht, gedurende een periode van minimaal 20 jaar, met een krachtige intensiteit.

Motivering belangrijkste onderdeel

Wanneer u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, is de motivering het belangrijkste onderdeel. Hierin moet u aangeven wat de verdiensten zijn van de persoon die u voordraagt en waarom deze zo bijzonder zijn. De motivering moet een opsomming bevatten van de verschillende soorten activiteiten die deze persoon heeft ondernomen.

Hoe draagt u iemand voor?

Iedereen kan iemand anders voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Dit moet schriftelijk gebeuren bij de burgemeester van de woonplaats van de persoon die u wil voordragen. Hiervoor is een speciaal formulier beschikbaar. Voordat u dit formulier indient, is het verstandig contact op te nemen met de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen de afdeling Publiek en Bestuur, via telefoonnummer (0544) 39 35 38 en via e-mail: [email protected].

Iemand voordragen voor de lintjesregen 2017?

Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen op Koningsdag 2017? Dan moet de aanvraag vóór 1 juli 2016 bij de Provincie binnen zijn. Soms kan een uitreiking bij een tussentijdse gelegenheid. De voordracht moet dan goed gemotiveerd worden en de termijn is minimaal 5 maanden tot de datum van uitreiking.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.lintjes.nl

Koninklijke onderscheiding

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...