Koninklijke onderscheiding voor de heer Berry Koehorst uit Groenlo

Op donderdag 5 mei 2016 reikte burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Berry Koehorst (69 jaar), wonende in Groenlo. De uitreiking vond plaats aan het eind van de prijsuitreiking van de Dweilorkestendag in Bar de Lange Gang te Groenlo. De heer Koehorst stopt na 20 jaar als voorzitter van de Organisatie Open Achterhoeks Dweilorkesten-kampioenschap Groenlo.

Voor zijn vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van cultuur zowel lokaal als regionaal is de heer Koehorst gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding Berry KoehorstHieronder volgt een opsomming van zijn vrijwilligerswerk.

1987 -1994

Voorzitter Groenlose Tennis Club

In deze periode is de heer Koehorst voorzitter geweest van de Groenlose Tennisvereniging. Naast lid van het jeugdbestuur was hij afgevaardigde naar het district Gelderland-Achterhoek. Aandachtsvelden voor hem waren talentontwikkeling en talentbegeleiding.  

1996 - 2016

Voorzitter van het Open Achterhoeks Dweilorkestenkampioenschap Groenlo

De heer Koehorst is mede-oprichter van dit festival in 1996. De algehele leiding van die organisatie heeft hij op zich genomen. Het festival is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een evenement dat regionaal, zelfs landelijke bekendheid geniet. De heer Koehorst heeft binnen de organisatie diverse taken op zich genomen. Zo was hij de contactpersoon naar de gemeente toe bij de evenementenaanvraag. Hij deed de sponsorwerving en was verantwoordelijk voor de sponsorcontacten en het relatiebeheer. De heer Koehorst contracteerde de diverse dweilorkesten. Een proces dat het hele jaar door loopt. Door zijn opgebouwde netwerk kan hij jaarlijks een serieus nationaal wedstrijdveld bij elkaar verzamelen in de wedstrijdklasse en recreatieve klasse.

Ook doet de heer Koehorst de coördinatie van de juryleden en presentatoren tijdens de wedstrijddag. Een goede planning en verdeling van de presentatoren op het juiste podium, komt het succes ten goede. Dit alles doet hij al 20 jaar.   

 

1991 - heden

Vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Knunnekes

Hij heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de het carnavalsfeest en de carnavalsbeleving in de regio. Groenlo is uitgegroeid tot een mooie carnavalsplaats in de Achterhoek. De heer Koehorst contracteert de diverse dweilorkesten, die de optocht opluisteren.

Ook ondersteunt hij de carnavalsvereniging door de oprichting van de zgn. Zafantencommissie. Hij voorziet de vereniging van prachtige fazantenveren en jaarlijks wordt het "Gouden Veertje" uitgereikt aan niet leden van de carnavalsvereniging, aan mensen die op bijzondere wijze hebben meewerkt aan de carnavalsviering

2008 - heden

2e secretaris Belangenvereniging Groenlo

De Belangenvereniging Groenlo zet zich in voor de belangen van Stad Groenlo, het profileren van de vestingstad  binnen de omgeving en voor al haar inwoners. De heer Koehorst heeft een groot netwerk, is accuraat  kan goed fondsen werven. En discussieert op een inhoudelijke en waardevolle wijze mee.

 

De heer Koehorst is iemand die zich vrijwillig, zowel op plaatselijk als regionaal niveau geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...