Lager kwijtscheldingsbedrag diftar ledigingen 2016

Eind februari ontvangt u de aanslag van de gemeentelijke belastingen. Als u een inkomen hebt op of rond het niveau van de bijstand kunt u in principe in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Ook voor lediging diftar kunt u kwijtschelding aanvragen. Maar houd er rekening mee dat het maximum kwijtscheldingsbedrag diftar voor 2016 is verlaagd.

Maximum kwijtscheldingsbedrag diftar is € 13,68

Het maximum kwijtscheldingbedrag voor lediging diftar 2016 is verlaagd naar € 13,68. Dit is bepaald in de verordening Reinigingsheffingen 2016. In 2015 was dit bedrag € 79,80.

Kwijtschelding diftar aanbiedingen / ledigingen

Diftar heeft te maken met het aanbieden van restafval. De meeste inwoners hebben hiervoor een pasje voor de ondergrondse restafvalcontainer. Maar er zijn ook bewoners in bijvoorbeeld het buitengebied die hiervoor een aparte restafvalcontainer hebben. Voor beide methodes geldt voor 2016 een maximum kwijtscheldingsbedrag van € 13,68. Dat bedrag is gebaseerd op 12 aanbiedingen bij de ondergrondse restafvalcontainer à € 1,14. Maakt u vaker dan 12 keer gebruik van de ondergrondse afvalcontainer, dan betaalt u die extra keren zelf.

Goed scheiden is minder restafval

De verlaging van het maximale kwijtscheldingsbedrag diftar is het gevolg van ‘omgekeerd inzamelen’. Als u uw afval goed scheidt, houdt u nog maar weinig restafval over.

Meer informatie

Meer informatie over kwijtschelding ontvangt u bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en kunt u tegen die tijd lezen op onze gemeentepagina’s en op onze website.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...