Maak een kraanwaterselfie en win een kraanwatertappunt!

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat 10 jaar! En dat wordt gevierd. Het drinkwaterbedrijf geeft 100 watertappunten weg in de gemeenten waar zij werkzaam is. Dus ook Oost Gelre maakt kans! Maar daar hebben we wel hulp bij nodig van onze inwoners!

Op 5 mei start Vitens met de ‘Kraanwater graag’ campagne. Met deze actie hoopt Vitens dat het steeds normaler wordt om buitenshuis om kraanwater te vragen. Tot en met september wordt iedereen uitgedaagd om een ‘kraanwaterselfie’ van zichzelf maken. Op deze selfie ben je zelf (deels) in beeld met een glas, flesje of beker kraanwater. De foto kun je uploaden op de website www.kraanwaterkaart.nl.

Watertappunt in de buurt!

Uit alle inzendingen worden door een jury de 100 leukste selfies gekozen. Voor elke winnaar wordt vervolgens een watertappunt gereserveerd. Dit tappunt wordt geplaatst in de buurt van de woonplek van de winnaar. Op het tappunt wordt de voor- en achternaam van de winnaar vermeld. Mocht een bewoner uit Oost Gelre winnen, dan zoeken we samen met deze persoon en Vitens een geschikte plek uit voor de plaatsing van het watertappunt!

Waarom een watertappunt?

Op de plek van een watertappunt komen mensen samen en ontmoeten ze elkaar. Het tappunt heeft dus een verbindende factor. Daarnaast willen steeds meer mensen buiten en onderweg kraanwater kunnen tappen. Dat is niet zo gek, want het is lekker, gezond en de meest duurzame dorstlesser.  Kraanwater is zelfs vierhonderd keer beter voor het milieu dan water uit een fles! 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...