Nieuw 4 mei-comité Lichtenvoorde

Een nieuw 4 mei-comité Lichtenvoorde blijft de jaarlijkse herdenking in Lichtenvoorde organiseren. Het huidige comité heeft al langer geleden aangegeven de organisatie over te willen dragen. Die oproep is nu opgepakt, aldus een verheugde burgemeester Annette Bronsvoort. “De herdenking is een belangrijk eerbetoon, ik ben enorm blij dat een nieuwe groep Lichtenvoordenaren zich hier sterk voor wil maken.”

Vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend

Het huidige 4 mei-comité heeft onder voorzitterschap van Henk Heinst vele jaren de herdenking in Lichtenvoorde georganiseerd. Het is een vaste waarde waar jong en oud aan deelnemen, aldus burgemeester Bronsvoort. “Ik wil het huidige 4 mei-comité enorm bedanken voor al die jaren dat ze de herdenking organiseren. Natuurlijk is er ook een nationale herdenking. Maar juist de lokale herdenking geeft het een extra dimensie. Dat jong en oud stilstaan bij het feit dat ook inwoners uit onze gemeente, uit Lichtenvoorde, hun leven gegeven hebben voor vrede en vrijheid. Dat die vrijheid die we zo vanzelfsprekend vinden een hoge prijs kent. Mede dankzij de inspanningen van het 4 mei-comité zijn we ons daar van bewust. En daarvoor wil ik de vrijwilligers die dit organiseren van harte bedanken voor hun jarenlange betrokkenheid en inzet.”

Herdenkingsmonument Dijkstraat LichtenvoordeFoto: Herdenkinsmonument aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde

Het verhaal blijven vertellen

Daarmee is ook duidelijk hoeveel waarde burgemeester Bronsvoort  hecht aan het in stand houden van de herdenking in Lichtenvoorde. “We moeten het verhaal blijven vertellen, ook aan de volgende generaties. Het is daarom mooi om te zien hoe ook de jeugd hier bij betrokken wordt. Ik heb inmiddels met het nieuwe 4 mei-comité gesproken. Ze zullen vasthouden wat goed is, maar ook de inwoners uitnodigen om met nieuwe ideeën te komen. Het is een enthousiaste groep mensen waar ik alle vertrouwen in heb. Ik wens hen heel veel succes bij het organiseren van deze belangrijke en betekenisvolle 4 mei herdenking.”

Informatie

Mensen die meer willen weten of ideeën hebben kunnen contact opnemen met voorzitter Walter Leemreize van het 4 mei-comité: [email protected].

Ook in Groenlo, Mariënvelde en Vragender worden herdenkingen georganiseerd. Meer informatie daarover melden wij via deze gemeentepagina op 20 en 27 april.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...