Nieuwe gemeentegids Oost Gelre

De nieuwe gemeentegids 2016 is uit. Leest u deze liever digitaal of op papier? U kunt zelf kiezen, want beide opties zijn mogelijk. We verspreiden de gedrukte gidsen niet meer huis-aan-huis, zoals in voorgaande jaren. Steeds meer mensen zijn namelijk digitaal georiënteerd, en hebben voldoende aan de digitale versie. De papieren exemplaren zijn verkrijgbaar op centrale locaties binnen de gemeente Oost Gelre.

Prijswinnaars fotowedstrijdGemeentegids als E-book

De gids is online beschikbaar als E-book. Deze ziet er precies hetzelfde uit als de papieren gids. Doorbladeren kan via http://www.fmrproducties.nl/ebook/OostGelre/#

Gemeentegids ook op internet en uw smartphone

De gegevens in de gids kunt u ook raadplegen in onze digitale gemeentegids. Die vindt u via onze website www.oostgelre.nl. Ook kunt u een app voor uw smartphone of tablet downloaden in de Playstore of App Store.

Gids afhalen bij afhaallocaties

Wilt u de gids toch liever op papier lezen? Dan kunt u de gids afhalen bij een van de afhaallocaties in onze gemeente:

  • Lichtenvoorde: gemeentehuis, bibliotheek en VVV
  • Groenlo: bibliotheek en VVV
  • Harreveld: Dorpshuis ’t Kempken
  • Lievelde: Bernard Vos Clubhuus
  • Mariënvelde: Inloopvoorziening De Boog
  • Vragender: MFA de Bult
  • Zieuwent: Supermarkt Spar
  • Zwolle: St. Ludgerusschool

Peter Griess winnaar fotowedstrijd ‘Dit is Oost Gelre voor mij’

De fotowedstrijd voor de gemeentegids is inmiddels een mooie traditie geworden. Dit jaar ontvingen we ruim 60 foto’s met als thema ‘Dit is Oost Gelre voor mij’. Daaruit hebben we 10 foto’s geselecteerd. De winnende foto prijkt op de voorkant en is gemaakt door Peter Griess uit Lichtenvoorde. En zijn omschrijving van de foto zegt genoeg: “Met man en macht wordt gebouwd aan de corsowagen van Veur Mekare: Benauwd.” Prachtig in beeld gebracht, wat de jury betreft. De overige winnaars zijn (in willekeurige volgorde): tonnie Papen, Peggy van Gerven, Eric Putman, Henk Baars, Henk Eskes, Sylvia Rietberg, Yris Spaan, Yvonne Rouwhorst en Martijn Koolmees. De winnende foto's kunt u onderaan dit artikel bekijken.

Thema volgend jaar: ‘Bedrijvigheid in Oost Gelre’

Het thema van de wedstrijd voor volgend jaar is ook al bekend: ‘Bedrijvigheid in Oost Gelre!’ En dat mag u weer heel ruim invullen: mensen die bezig zijn, drukte, levendigheid, activiteit, maar denk ook aan de bedrijven in Oost Gelre. Dus fototoestel in de aanslag.

Wijzigingen? Geef ze door

Het gebeurt regelmatig dat er iets verandert. Bijvoorbeeld een adres of een contactpersoon van een vereniging. Als dat zo is, dan kunt u dat doorgeven aan MFR Producties, de uitgever van deze gids, via [email protected].

Met man en macht wordt aan corsowagen Benauwd van Veur MEkare gebouwd - fotograaf Peter Griess

 De markante boom over de gracht achter het huisje Pomona - fotograaf Tonnie Papen Oost Gelre ontspannen in het Wentholtpark in Lichtenvoorde (1) - fotograaf Peggy van Gerven opbouw tent Corsogroep Hooiland aan Lievelderweg - vrijwillige en gezamenlijke inspanning (1) - fotograaf Eric Putman Genieten in het Wentholtpark - fotograaf Henk Baars Start van de 2.3 km lange zwemtocht Eerste Vrije Slag door de Grolse Gracht door Lievelderpoort - fotograaf Henk Eskes Rust en ruimte - voor jong en oud - Bothweg Harreveld - fotograaf Sylvia Rietberg Mooie groene gemeente met natuurplekken waar mens en dier samen kunnen-genieten - fotograaf (moeder) Yris Spaan.jpg Een avond op z'n Oost Gelre's grappen en grollen op de buutavond 2015 in het parochiehuis in Zieuwent - fotograaf Yvonne Rouwhorst Over de Top Festival 2015 (1)- fotograaf Martijn Koolmees

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...