Ondersteuningsteam Jeugd en Gezin Oost Achterhoek gaat door

Wethouder Hoenderboom: “Toekomst van het Ondersteuningsteam gewaarborgd” | Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk hebben besloten om de samenwerking in het Ondersteuningsteam Jeugd en Gezin Oost Achterhoek (hierna: OT) in de toekomst voort te zetten. De medewerkers van het OT komen naar rato in dienst van de drie gemeenten.

Jos Hoenderboom: “Het Ondersteuningsteam is de afgelopen jaren van grote meerwaarde gebleken. Met name de goede samenwerking tussen onderwijs en de gemeenten vormt een succesfactor. Veel ouders zijn erg tevreden over het Ondersteuningsteam, met name over de laagdrempelige toegang en de snelle hulp. Ik ben dan ook erg blij dat we de toekomst van het OT nu hebben gewaarborgd.”

Wat is het Ondersteuningsteam?

Het Ondersteuningsteam biedt kortdurende ambulante hulp aan kinderen en jeugdigen van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen. Het team bestaat uit gekwalificeerde en ervaren jeugdhulpverleners, met een achtergrond in verschillende jeugdzorginstellingen. Zij stellen via de brede intake een gezinsplan op. Het uitgangspunt is het benutten van de eigen kracht en dat van het sociaal netwerk. Daar waar nodig biedt het Ondersteuningsteam lichte ambulante hulpverlening. Als er meer specialistische hulp nodig is dan kunnen zij die via de gemeente inschakelen. Het team werkt nauw samen met het onderwijs in de Oost-Achterhoek. 

Vragen over het Ondersteuningsteam

Vragen over het OT of wilt u contact met een medewerker van het team? Dan kunt u het beste contact opnemen met het Jeugdloket van de gemeente Oost Gelre. Het Jeugdloket is bereikbaar via [email protected] of telefoonnummer (0544) 39 35 97 (op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur).

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...