Ontwerpplan Dijkstraat Lichtenvoorde ter inzage

12 januari 2016 inloopbijeenkomst | Het ontwerpplan Dijkstraat Lichtenvoorde ligt ter inzage. Dit plan geeft aan hoe we de invulling van de Dijkstraat zien. Het plan gaat uit van een kwalitatief goede invulling van het openbaar gebied in combinatie met 15 tot maximaal 20 huur- en/of goedkope koopwoningen, met eventueel werken vanuit huis.

Op 28 mei 2015 hebben we een informatiebijeenkomst gehouden over de toekomst van de Dijkstraat-Koemstraat. Die was gericht op de invulling van de leegstaande/leegkomende panden en hun directe omgeving. De keuze voor welke doelgroep we gaan bouwen is leidend geweest voor het ontwerpplan. Vanuit onze woonvisie en de marktbehoefte richten wij ons vooral op huur- en/of goedkope koopwoningen (geen appartementen).

Het ontwerpplan gaat uit van een kwalitatief goede invulling van het openbaar gebied in combinatie met 15 tot maximaal 20 huur- en/of goedkope koopwoningen, met eventueel werken vanuit huis. In ons woningbouwprogramma hebben we 20 woningen gereserveerd voor deze herinvulling.

Inspraak en inloopbijeenkomst

Het ontwerpplan ligt met ingang van 11 december 2015 zes weken ter inzage. U heeft dan de mogelijkheid om hierover zienswijzen in te dienen. Op de pagina Bekendmakingen week 50 leest u hier meer over. Daar kunt u ook het ontwerpplan downloaden en bekijken.

Op 12 januari 2016 houden we een inloopbijeenkomst van 17.00 tot 19.00 uur bij Grand Café Markt 5 te Lichtenvoorde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Bernadet Leusink. Dat kan telefonisch via (0544) 39 34 81 of per e-mail: [email protected].

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...