Oost Gelre ‘Natuurlijk Schoon’

Leerlingen en begeleiders van 15 basisscholen in Oost Gelre hebben in de week van 11 - 15 april meegedaan aan de zwerfafvalactie ‘Natuurlijk Schoon’. In totaal is er een grote container vol afval verzameld. Natuurlijk Schoon is een initiatief van ROVA. Het is de grootste zwerfafval-opruimactie van Nederland.

Burgemeester en wethouders hielpen een handje mee

Bij de opruimactie bij OBS ’t Palet in Groenlo hielpen dit jaar burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Marieke Frank een handje mee. Annette Bronsvoort: “We zijn in Oost Gelre goed bezig met afval scheiden. Deze actie moet vooral zorgen voor bewustwording. Dat afval in de afvalbak hoort en niet in het openbare plantsoen. De kinderen zijn erg enthousiast en helpen goed om de wijk schoon te maken. Hartstikke goed!”

Wethouder Vincent van Uem hielp bij de Pastoor van Arsschool in Lichtenvoorde. En dat ging heel goed, aldus wethouder Van Uem: “De kinderen deden enorm hun best. Ze vinden het belangrijk dat het mooi schoon is in hun buurt. Dan is het toch ook fijner spelen. Goed om te zien dat de kinderen ook vinden dat zwerfvuil echt niet hoort.”

Leerlingen van OBS 't Palet tijdens de Mooi Schoon actieFoto: Leerlingen van OBS ’t Palet zochten zelfs midden tussen de struiken. Meer foto’s vind je op de Facebookpagina van OBS ’t Palet Groenlo

Leerlingen van de Pastoor van Ars en Vincent van Uem tijdens de Mooi Schoon actieFoto: Leerlingen van de Pastoor van Ars en wethouder Vincent van Uem zijn druk met het verzamelen van zwerfafval. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...