Openingstijden horeca tijdens kerst en oud en nieuw

Melden uiterlijk 18 december 2015 | Tijdens de jaarwisseling (nacht van oud op nieuw) gelden voor elk horecabedrijf in onze gemeente vrije openingstijden. Bent u horecaondernemer en wilt u hiervan gebruik maken, dan moet u dit vooraf melden. Voor de kerstdagen (vrijdag 25 december en zaterdag 26 december) geldt de normale weekendregeling.

Vrije openingstijden oud en nieuw: melden uiterlijk 18 december

Wilt u gebruik maken van de vrije openingstijden tijdens oud en nieuw? Meld dat dan bij de afdeling Publiek en Bestuur. Dat kan telefonisch via nummer (0544) 39 35 37 of per e-mail [email protected]. Zorg ervoor dat de melding uiterlijk op 18 december 2015 binnen is. Na deze datum worden verzoeken niet meer in behandeling genomen en is openingstelling na de normale sluitingstijden niet mogelijk.

Voorschriften oud en nieuw

Voor horecaondernemers die hebben gemeld gebruik te willen maken van de vrije openingstijden, gelden de volgende voorschriften:

  • Bezoekers mogen tot 02.00 uur worden binnengelaten in uw horecagelegenheid.
  • Bezoekers mogen geen vuurwerk meenemen in uw horecagelegenheid.
  • Zorg voor een mogelijkheid waar bezoekers hun vuurwerk op veilige wijze kunnen deponeren.
  • Voorkom dat grote aantallen mensen tegelijkertijd uw horecagelegenheid verlaten. U bent ervoor verantwoordelijk dat bezoekers geleidelijk het horecabedrijf verlaten, tot het bezoekersaantal tot een minimum is gedaald.
  • Zie erop toe dat bezoekers die het horecabedrijf verlaten, geen overlast veroorzaken in de directe woonomgeving door bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk. Samenscholing op straat moet worden voorkomen.
  • Alle eventuele aanwijzingen en bevelen, gegeven door de politie, brandweer en/of gemeente in het belang van de openbare orde, moeten stipt en onmiddellijk worden opgevolgd.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...